Στην Α2 η ΑΕ Κομοτηνής!!! Ήττα σοκ του Εβρου Σουφλίου από Ερμογένη…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Την άνοδο στην Α2 Κατηγορία πανηγυρίζει η Κομοτηνή. Το ανδρικό τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ την πήρε αργά το απόγευμα, αν και δεν αγωνιζόταν, μετά την ήττα σοκ που γνώρισε στην Ξάνθη ο Έβρος Σουφλίου από τον αδιάφορο Ερμογένη στην τελευταία αγωνιστική.

Οι κιτρινόμαυροι της Κομοτηνής είχαν ρεπό και περίμεναν το αποτέλεσμα του αγώνα στο ΔΑΚ Ξάνθης ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και τον Ερμογένη, που αναμένονταν να είναι τυπική διαδικασία για τους τυπικά φιλοξενούμενους (και λέμε τυπικά, αφού το ΔΑΚ γέμισε από φιλάθλους από το Σουφλί). Ωστόσο ο Ερμογένης έπαιξε για την ιστορία του και έκανε την μεγάλη έκπληξη.

Η νίκη για τον Ερμογένη ήρθε με 3-0 σετ (25-23, 25-21, 26-24). Βέβαια, ήδη από την κατάκτηση του δεύτερου σετ, είχε κριθεί η άνοδος και ήταν έκδηλη η απογοήτευση στην πλευρά των Εβριτών, που έπαιρναν την άνοδο σε περίπτωση νίκης με 3-0 ή 3-1 σετ, αφού ευνοούνταν στην ισοβαθμία. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο και με την εμφατική αυτή ήττα τους, είναι η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής που ανεβαίνει (εκτός απροόπτου) στην Α2 Κατηγορία!

Υπενθυμίζεται ότι στο βόλεϊ η ΑΕ Κομοτηνής είναι μια ιστορική ομάδα, που έχει συμμετάσχει στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για δύο σεζόν στην Α1 Κατηγορία με αξιοπρόσεκτη παρουσία, έχοντας ως προπονητή τον κύπριο καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Ανδρέα Μασιά. Βάσει της προκήρυξης της ΕΟΠΕ, οι εννιά από τους πρωταθλητές των δέκα ομίλων της Β’ Εθνικής ανεβαίνουν.

Αν ο όμιλος της ΑΕ Κομοτηνής τύχει να είναι ανάμεσα στους δύο με τις λιγότερες συμμετοχές ομάδων, τότε θα κληθεί να δώσει έναν αγώνα μπαράζ με τον πρωταθλητή του άλλου ομίλου με τις λιγότερες συμμετοχές. Αργά το βράδυ το site της ΑΕ Κομοτηνής διευκρίνισε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να δοθεί αγώνας μπαράζ (προφανώς λόγω της μικρής συμμετοχής με μόνο 5 ομάδες στο πρωτάθλημα Ανδρών της Β’ Εθνικής στην ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας), αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν αφού μάθουμε τι έχει γίνει και στους υπόλοιπους εννιά ομίλους της Β’ Εθνικής, που φέτος αντικατέστησε τα κατά τόπους περιφερειακά πρωταθλήματα. 

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ: 

1. ΑΕ Κομοτηνής 20

2. Εβρος Σουφλίου17

3. ΑΟ Καβάλας 12

4. Ερμογένης Ξάνθης 11

5. Σέρρες ’94   -3