Η απάντηση της Ασπίδας Ξάνθης στην επιστολή του Πανσερραϊκού

 
Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης
– Στην μακροσκελή ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Πανσερραϊκού, που ηττήθηκε από την Ασπίδα για την Β’ Εθνική Ανδρών, απάντησε με ακόμα πιο μακροσκελή ανακοίνωση η ομάδα της Ξάνθης την Κυριακή. Αναλυτικά η απάντησή της:
 
Ο χθεσινοβραδινός αγώνας δυστυχώς δεν έμελε να τελειώσει με το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών! Κι αυτό συνέβη, διότι, παρά τη δίκαιη νίκη της ομάδας μας με σκορ 29-24, οι αντίπαλοί μας έκριναν, πως θα ήταν ωφέλιμο για τους ίδιους να διηγηθούν σε όλο το φίλαθλο κοινό μια ιστορία, που αποτυπώνει τη δική τους οπτική για τον αγώνα.
Παρότι, λοιπόν, ποτέ η ομάδα μας δεν έχει μπει σε παρόμοια διαδικασία – σε καμία περίπτωση να απολογείται αλλά – να ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα, η ένταση αλλά και η έκταση της σε βάρος μας επίθεσης από τους αντιπάλους μας δεν μας αφήνει περιθώρια. Συγκεκριμένα, θεωρούμε σκόπιμο να ειπωθούν τα παρακάτω:
1.      Η ομάδα του Πανσερραϊκού είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα, η οποία παραπονέθηκε για τη συνολική φιλοξενία που της επιφυλάχθηκε στην Ξάνθη. Στα δύο χρόνια ύπαρξης της νέας ομάδας της «ΑΣΠΙΔΑΣ», αλλά και τον καιρό της «Α.Ε.Π. Ξάνθης» ουδέποτε υπήρξαν αντίστοιχα σχόλια ή παράπονα από αντίπαλο ˙ το αντίθετο μάλιστα! Πρόκειται για ένα πρωτοφανές συμβάν στην ιστορία της ομάδας μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Παράδειγμα της «ελλιπούς» φιλοξενίας, αξιών και παιδείας της ομάδας μας, αποτελεί το γεγονός πως ο πρόεδρος της ομάδας μας συνόδευσε τον αθλητή Παπαδόπουλο του Πανσερραϊκού στο νοσοκομείο της πόλης μας, προκειμένου να του παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο προπονητής της ομάδας  Θόδωρος Βαφειάδης με τη συνοδεία του αθλητή του Πανσερραϊκού Φουντουκίδη μετά το τέλος του αγώνα επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο αθλητή στο νοσοκομείο! Συν τοις άλλοις, για να γίνει πλήρως αντιληπτή η «έλλειψη» αυτή και το «αντιαθλητικό πνεύμα» με το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανσερραϊκού, έχουμε όλοι μας γαλουχηθεί, ας τονιστεί στο σημείο αυτό, ότι ο αθλητής του Πανσερραϊκού Αγγελίδης, γιος του προπονητή της ομάδας, ο οποίος είναι φοιτητής στην πόλη της Ξάνθης, προπονείται με την ομάδα μας, προκειμένου να μην μένει μακριά από τις προπονήσεις!!!
2.      Σχετικά με τους τραυματισμούς των παιχτών του Πανσερραϊκού: Χαρακτηριστικό γνώρισμα και όπλο της ομάδας μας, όπως μπορεί να βεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει αγώνες της, είναι η δυνατή της άμυνα! Στο συγκεκριμένο αγώνα, λοιπόν, όπως και σε κάθε άλλον αγώνα πριν αλλά και μετά από αυτόν, η συνολική αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας υπήρξε σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση εντός των ορίων του κανονισμού, πράγμα που υποδεικνύεται και από την ανυπαρξία οριστικής αποβολής κάποιου παίκτη μας από τον αγώνα! Όπως όλοι γνωρίζουμε, ωστόσο, το handball είναι ένα δυναμικό άθλημα, στο οποίο η σωματική επαφή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και οι τραυματισμοί των παιχτών δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Κανείς απ’ τους τραυματισμούς που προσάπτονται στους αθλητές της ομάδας μας, όμως, δεν προήλθε από αντιαθλητική συμπεριφορά τους, και σε κάποιες περιπτώσεις δεν οφείλεται σε τίποτα παραπάνω παρά στην κούραση! Τυχόν βιντεοσκοπημένο υλικό του αγώνα θα αποδείκνυε του λόγου το αληθές! Απουσία αυτού, καλώς ή κακώς, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εκπόνηση προσχηματικών και επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεων αντίστοιχου περιεχομένου!
3.      Σχετικά με τη γνώση ή την άγνοια των αθλητών και του προπονητή μας όσον αφορά στο περιεχόμενο του αθλήματός μας, θα αφήσουμε απλά το παρελθόν του καθενός απ’ αυτούς να μιλήσει από μόνο του!
Κλείνοντας, ζητούμε συγνώμη από το φίλαθλο κοινό για την δυσάρεστη αυτή και εν πολλοίς επικοινωνιακού χαρακτήρα «διένεξη», στην οποία αναγκαστήκαμε λόγω των συνθηκών να εισχωρήσουμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Πανσερραϊκό στις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
 
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ