ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην ήττα της Ασπίδας στην Καβάλα και τα σενάρια για την πρωτιά

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σε «μπελάδες» μπήκε η ομάδα Γυναικών της Ασπίδας Ξάνθης που δεν παρουσιάστηκε σε καλή μέρα στην δύσκολη έξοδο της στην Καβάλα απέναντι στην τοπική Ένωση, με τις Καβαλιώτισσες να κερδίζουν με 57-41 και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα δύο στροφές πριν το τέλος. 

Τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να μπουν μπροστά στο σκορ, παρότι σε όλες της περιόδου η διαφορά ήταν μικρή, με τις παίκτριες της ‘Ένωσης που έχουν και την εμπειρία να καταφέρνουν να παίρνουν στο τέλος του αγώνα μια σπουδαία νίκη και να ξαναμπαίνουν στο κόλπο της πρώτης θέσης.

Τα πράγματα πλέον είναι απλά για την Ασπίδα που καλείται στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Πανσερραϊκό στην Ξάνθη και τους Πάνθηρες στην Καβάλα να πάρει δύο νίκες για να κάνουν το ριπίτ στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενώ καθοριστικής σημασίας είναι και το σπουδαίο παιχνίδι της επόμενης  αγωνιστικής με τον ΓΑΣ Κομοτηνής να υποδέχεται την Ένωση Καβάλας.

Τα δεκάλεπτα:  20-12, 31-21 (ημίχρονο),  42-28, 57- 41 (τελικό αποτέλεσμα). 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Καρακατσάνη, Καραλίδου Σ. 10, Παπαευαγγέλου 1, Ομέρ Ογλού, Καραλή 6, Αντώνογλου 9(1), Γκιργκίζα, Παπαϊωάννου 7, Σουλιώτη 6, Καραλίδου Β. 2, Ποντίκα.