Α2 Γυναικών: Όσα έγιναν στον αγώνα Κύκλωπες – ΟΛ.Α. Δράμας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μετά από τρεις περίπου μήνες αγωνιστικής απραξίας, αφού είχε να αγωνιστεί από τις 24 Νοεμβρίου και την ήττα στην Προσοτσάνη, η γυναικεία ομάδα των Κυκλώπων επικράτησε με 26-25 της αξιόμαχης ομάδας της Ολυμπιακής Ακαδημίας Δράμας.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης διατηρούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ένα σταθερό προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι και τα πέντε γκολ (15-10), αλλά οι φιλοξενούμενες με πρωταγωνίστριες τις Μόγκλαν και Παπαδοπούλου, που σημείωσαν από δέκα και πέντε γκολ αντίστοιχα, έδωσαν στο ματς δραματικό φινάλε.

Ο σύλλογος της Δράμας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με δύο τέρματα (0-2, 1-3, 2-4), αλλά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της ισοφαρίζοντας άμεσα (6-6) και από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε το προβάδισμα. Με ένα σερί 3-0 έκανε το 9-6 και με επιθετική πολυφωνία έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 14-10.

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (15-10), αλλά οι φιλοξενούμενες έβρισκαν πάντα τις κατάλληλες λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κοντά στο σκορ (16-14, 22-20, 25-23). Η Παρασκάκη έφτασε εκ νέου τη διαφορά στα τρία γκολ (26-23) για να διαμορφώσουν το τελικό 26-25 οι Παπαδοπούλου και Μόγκλαν. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή της στα τελευταία λεπτά φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Ο επιθετικός οίστρος της Χατζοπούλου (8 γκολ), η εμπειρία της Σμαρλαμάκη (7 γκολ), αλλά και οι εντυπωσιακές αποκρούσεις της Φαγογένη σε κρίσιμα σημεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Τζαφερόπουλος και Ουζούνης.

Δεκάλεπτα: 5-5, 9-7, 14-10 (ημίχρονο), 17-15, 23-20, 26-25 (τελικό σκορ)

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Xατζοπούλου 7, Αγγελίδου, Σταρσίνοφ, Τσιακυρούδη, Ξανθοπούλου 3, Φαγογένη, Σμαρλαμάκη 7, Καμπακάκη 3, Σαλαμανάκη, Βαρσάμη 2, Παρασκάκη 2, Επιτρόπου 1

ΟΛ.Α. ΔΡΑΜΑΣ: Κωνσταντινίδου, Τζαφέρου, Ακριβού 2, Κοβογλανίδου, Lari 2, Mocka 6, Παπαδοπούλου 5, Μoglan 10, Σίσκου, Παντελίδου, Καστρινάκη, Διτσάκα