ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όλα όσα έγιναν στο ξανθιώτικο ντέρμπι των εφήβων Αρίωνα – Ασπίδας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ντέρμπι με τα όλα του αυτό ανάμεσα στον Αρίων και την Ασπίδα Ξάνθης που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό «Αλ. Μπαλτατζής» για την τελική φάση του Εφηβικού πρωταθλήματος, με την Ασπίδα να είναι η μεγάλη νικήτρια με 60-65 και να βλέπει με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες το ντέρμπι κορυφής με τους Τιτάνες την επόμενη αγωνιστική στο Εύμοιρο. 

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν πολύ παθιασμένα και αποφασισμένοι για την νίκη, με το άγχος ωστόσο των νεαρών αθλητών να είναι έκδηλο στα πολλά άστοχα σουτ, αλλά και στης εξαιρετικές άμυνες που έπαιζαν τόσο οι παίκτες του Αρίων όσο και της Ασπίδας, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει μπροστά την Ασπίδα με 8-9.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλά στην δεύτερη περίοδο οπού και στάθηκαν πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους ανεβάζοντας την διαφορά στους +9 εκμεταλλευόμενοι και την τρομερή αστοχία των παικτών του Αρίων, με το 23-32 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν τρομερά βελτιωμένοι σε άμυνα και επίθεση και με επί μέρους σκορ 11-0 στα πρώτα 5 λεπτά της περιόδου κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ με 34-32. Όμως στο υπόλοιπο μισό της  περιόδου οι παίκτες της Ασπίδας αντέδρασαν και κατάφεραν όχι μόνο να ξαναπάρουν το προβάδισμα αλλά και να πάρουν και διαφορά 7 πόντων (38-45).

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τον κόσμο που γέμισε το κλειστό να λείπει με μεγάλο ενδιαφέρον της δυο κορυφαίες ομάδες της Θράκης να δίνουν τρομερή παράσταση, και τους δύο προπονητές σε φοβερά τακτικό παιχνίδι με την ρώσικη ρουλέτα των βολών να αποδεικνύεται καθοριστική, χαρακτηριστικό είναι πως 3:08 πριν το τέλος το σκορ ήταν 49-49. Όμως η ευστοχία των παικτών της Ασπίδας στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και η δύναμη που έβγαζε η φιλοξενούμενη ομάδα κάτω από το καλάθι την έφεραν αγκαλιά με την σπουδαία νίκη, με το τελικό 60-65 να δίνει πέρα από τους βαθμούς της νίκη και σημαντική τονωτική ένεση στην Ασπίδα εν όψει του εντός έδρας να παιχνιδιού με τους Τιτάνες Δράμας.

Διαιτητές της αναμέτρησης  ήταν οι Ρούκας και Πετρόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 8-9, 23-32 (ημίχρονο), 38-45, 60-65 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Χ. Παπαδόπουλος): Παϊτάρης, Νταβουλτζόπουλος  7, Τάσσος, Κοτανίδης, Ντούβελος   6, Σαββουλίδης  10, Ερμείδης  11, Καρτάλης  14, Αραλάγιος  6, Βαλασίδης  3, Ζαμπάκης  3, Παπαδόπουλος

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Κ. Ιωαννίδης): Γρούδος, Σαπουνάς  13, Καργίδης, Τσιλόγλου, Κόπανος, Γκίκας  9, Σκρούπας  6, Χατζηαντωνίου  11, Μπουραζάνης  6, Παπαδάκης  8, Τσιφλικόγλου  2, Πετκίδης  10