Οι αντιδράσεις στην Θράκη από το ρεκόρ Λαβιλενί! Ξεπέρασε τον Μπούμπκα!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ο Σεργκέι Μπούμπκα είδε μπροστά στα μάτια του τον Γάλλο, Ρενό Λαβιλενί να σπάει την “μυθική” επίδοση των 6.14 στο άλμα επί κοντώ και να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ μετά από 21 χρόνια.

Έτσι, στο μίτινγκ του Ντόνετσκ, το οποίο διοργάνωσε ο ίδιος ο “θρύλος” του αγωνίσματος Σεργκέι Μπούμπκα, έσπασε το στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ το οποίο κρατούσε από τις 21 Φεβρουαρίου του 1993 (6.14).

“Δράστης” είναι ο 27χρονος Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης, Ρενό Λαβιλενί που… πέταξε” στα 6.16 μέτρα με την πρώτη του προσπάθεια  κι ενώ μέχρι τότε η κορυφαία προσωπική επίδοση για τον Γάλλο ήταν τα 6.08 μέτρα.

Το ρεκόρ δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πέτρο Μαρτινίδη, τον κορυφαίο θρακιώτη επικοντιστή, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αν και έφηβος, κατέκτησε την έκτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και έχει χαρακτηριστεί για τις υψηλές για την ηλικία του επιδόσεις ως “ο Μπούμπκα της Θράκης”.

Ο ίδιος ο Μαρτινίδης σχολίασε στο ThrakiSportS: “Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει περάσει από τον χώρο του στίβου. Βέβαια ήταν αναμενόμενο να γίνει και μάλιστα στο “σπίτι” του Μπούμπκα. Εδώ και μία εβδομάδα όλο το διαδίκτυο και γενικότερα τα ΜΜΕ ασχολούνταν με το σημερινό αγώνα του Λαβιλενί. Είναι κάτι το ασύληπτο. Κατά  τη γνώμη μου αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς”.

Στο facebook ο νεαρός κομοτηναίος αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ελάχιστα λεπτά μετά το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ του Λαβιλενί, έσπευσε να σχολιάσει στο status του: “Εννοειται πως δεν υπαρχει βιντεο απο το παγκοσμιο ρεκορ του λαβιλενι που να μην εχω δει! Επισης εννοειται πως ηταν απολυτα αναμενομενο και μυριζε ολη την εβδομαδα!”.

Μάλιστα, για να μην σπεύσουν να τον πουν μετά Χριστόν προφήτη, ο Πέτρος είχε γράψει από την Τετάρτη στο status του: “R. Lavillenie: “I REALLY THINK THAT MY GOAL CAN BE TO BEAT THE WORLD RECORD” Well, he has to do it! If he doesn’t, no one will!”

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/x1c7837″ allowfullscreen]
Renaud Lavillenie bat le record du monde en… από citrusblack83