Με μικρά παιδιά στο Τυχερό και στο Σουφλί η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής του δράσης βρέθηκε στο Σουφλί την Παρασκευή. Αντιπροσωπεία του συλλόγου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού Έβρου και τον Σύλλογο Φίλων ΑΜΕΑ «Νήμα Ζωής», μοιράζοντας δώρα, δύναμη και χαρά.

 

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο σκάουτερ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Νίκος Βαμβακούλας και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βασίλης Τοκάκης, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τα παιδιά, τη διευθύντρια και τους δασκάλους του σχολείου του Τυχερού.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ανάμεσά σας στον ακριτικό Έβρο. Για εμάς είναι μια πάρα πολύ σημαντική επίσκεψη η σημερινή, γιατί σε αυτό τον χώρο, στο σχολείο, εσείς μαθαίνετε στα παιδιά όχι μόνο γράμματα αλλά τα μαθαίνετε να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι, ώστε να βγουν στην κοινωνία ως χρήσιμοι πολίτες” τόνισε ο Βασίλης Τοκάκης και συνέχισε: “Θέλουμε κι εμείς από την πλευρά μας να συμβάλλουμε. Η επίσκεψή μας έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα: Να μάθουν τα παιδιά την έννοια της προσφοράς. Θέλουμε τα παιδιά να θυμούνται ότι ήρθαν στο σχολείο από τον Ολυμπιακό και μας προσέφεραν. Όχι το τι προσέφεραν, αλλά ότι προσέφεραν. Η προσφορά και η αλληλεγγύη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύ σημαντικά πράγματα κι αυτό θέλουμε να γίνει συνείδηση και να το κουβαλάν τα παιδιά μια ζωή.    

Να ξέρετε ότι η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι καθημερινότητα για τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρός μας, κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, λέει ότι πέρα από την Ελλάδα των δυσκολιών, υπάρχει η Ελλάδα της προσφοράς και της αλληλεγγύης κι αυτή την Ελλάδα υπηρετούμε. Πρέπει να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη συνεργασία με τη UNICEF προκειμένου να εμβολιάσει 50 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει επίσης καθημερινό φιλανθρωπικό έργο.

Όπως θα μάθατε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κύριος Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι ο Ολυμπιακός θα προσφέρει ένα πολύ σημαντικό ποσό προκειμένου να επισκευαστούν τα σχολεία στην Κεφαλλονιά τα οποία επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς. Πριν από έναν μήνα είχαμε πάει στην Ψέριμο όπου οι ποδοσφαιριστές μας, από τα χρήματα τα οποία έχουν, έδωσαν στους κατοίκους της Ψερίμου και της Καλύμνου χρήματα για να επισκευαστούν τα σπίτια μετά τις πλημμύρες. Είναι,λοιπόν, πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι ότι οφείλουμε να προσφέρουμε στον διπλανό μας και στην κοινωνία, γιατί έτσι γινόμαστε χρήσιμοι πολίτες. Αυτό είναι το μήνυμα που φέρνουμε εμείς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ανάμεσά σας».

Από την πλευρά τους, τα παιδιά εξήγησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να ασχοληθούν με τα αγαπημένα τους αθλήματα και ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού για την προσφορά της ΠΑΕ. Οι μαθητές πήραν τα δώρα, που ήταν κυρίως αθλητικό υλικό και παρουσίασαν τη μικρή γιορτή που είχαν προετοιμάσει, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Λίγο αργότερα, φόρεσαν τις καινούργιες κόκκινες φόρμες τους και πήγαν σε ένα κοντινό γήπεδο και έπαιξαν ποδόσφαιρο μαζί με τον Νίκο Βαμβακούλα.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού μετέβη στον σύνδεσμο της Θύρας 7 στο Σουφλί. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που αφορούν την ομάδα και όχι μόνο, ενώ στον σύνδεσμο δόθηκε και μία φανέλα υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές.

Aκολούθησε η επίσκεψη στον Σύλλογο Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής», έπειτα από πρωτοβουλία της Θύρας 7 Σουφλίου. Ο Β. Τοκάκης δεσμεύτηκε ότι η ΠΑΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου, που κάνει τα πρώτα του “βήματα», στηριζόμενος στους εθελοντές: “Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Αυτό οφείλεται στη Θύρα 7 του Σουφλίου. Μας το ζήτησαν κι εμείς ανταποκριθήκαμε για να σας στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον σύλλογό σας. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες απολύτως ταυτισμένες με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα εντός κι εκτός γηπέδων. Είναι μία ομάδα με ιδιαίτερες κοινωνικές αναφορές κι ευαισθησίες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο, σε ολόκληρη την Ελλάδα, να δείξουμε γιατί λέγεται “Θρύλος”. Είναι υποχρέωση στις αρχές και στις αξίες μας να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιου είδους καλέσματα. Συγχαρητήρια για το έργο που κάνετε υπό αντίξοες συνθήκες και σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε πάντα κοντά σας”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, μίλησε για το δύσκολο έργο που προσπαθούν να επιτελέσουν κι ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό, καθώς “αυτές οι κινήσεις -όπως είπε- μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε”.

Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και η γραμματέας, Δέσποινα Μπακαλούδη, αλλά και ο ταμίας, Απόστολος Μηντιούρης, τονίζοντας: “Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί αυτό που γίνεται από εσάς δεν έχει γίνει από κανέναν. Είναι πολύ σημαντικό που ήρθατε εδώ να μας δείτε από κοντά. Αυτό μας γεμίζει με θάρρος και όρεξη”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here