Η Πάτρα αντίπαλος της Αλεξανδρούπολης για τον τελικό Κυπέλλου Χάντμπολ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Η αγωνιστική απραξία λόγω της αποχής των διαιτητών έλαβε τέλος και πλέον στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης τρέχουν να καλύψουν τις χαμένες αγωνιστικές τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

 

Παράλληλα, ο χρόνος κυλάει και πρέπει να παρθεί απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Χαντμπολ στους άνδρες. Το απόγευμα της Πέμπτης (13/2) εξετάστηκαν στην ομοσπονδία οι προτάσεις που υπάρχουν και προέρχονται ως γνωστόν από την Αλεξανδρούπολη αλλά και από την Πάτρα.

Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας είχε γίνει τον Μάρτιο του 2012 με μεγάλη επιτυχία ο τελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με τον «δικέφαλο» του Βορρά να κατακτά το κύπελλο. Αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα, αλλά και μειονέκτημα ταυτόχρονα αφού θα ήταν άκομψο μέσα σε τρία χρόνια να αναλάβει δεύτερη φορά την διοργάνωση η ίδια πόλη, στερώντας τη δυνατότητα προώθησης και προβολής του αθλήματος σε άλλες περιοχές της χώρας, εφόσον υπάρχουν προτάσεις.  

 

Στην Αλεξανδρούπολη φιλοξενήθηκε με εξίσου μεγάλη επιτυχία το final fοur του League Cup του βόλεϊ πριν από δύο εβδομάδες και αυτό ήταν κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, έστω και αν από την πρωτεύουσα του Έβρου αρνούνται να ανεβάσουν το κόστος στα επίπεδα που επιθυμεί η Ομοσπονδία, παρέχοντας τα απολύτως απαραίτητα για την άρτια διεξαγωγή ενός αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την διεκδίκηση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, η διοίκηση των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης έχει στον προγραμματισμό της και άλλες διοργανώσεις για φέτος. Καταρχήν, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης στο ThrakiSportS, “ο προγραμματισμός μας έχει τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλεξανδρούπολη Beach Handball 2014 τον Ιούλιο στη παραλία της Αγίας Παρασκευής”, ενώ πέρα από τον τελικό του κυπέλλου ανδρών, “θέλουμε και μια τελική φάση παιδικού πρωταθλήματος”. Όσο για το αν θα αναλάβει αυτές τις διοργανώσεις ο Έβρος; “Δύσκολα, αλλά πιστεύω να τα καταφέρουμε”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση της απόφαση της ΟΧΕ οι ημιτελικοί του κυπέλλου ανδρών θα γίνουν την Τετάρτη (26/2) ενώ ο τελικός μετατέθηκε μια εβδομάδα αργότερα από τις αρχικές ημερομηνίες και θα γίνει στις 15 ή 16 Μαρτίου, είτε στην Αλεξανδρούπολη είτε στην Πάτρα με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις.