Ο Εβρίτης Χατζόπουλος βρήκε το φλουρί στην κοπή πίτας της ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Πριν δέκα ημέρες ο Δημήτρης Χατζόπουλος πανηγύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αλεξανδρούπολη, τον πρώτο τίτλο με την ΑΕΚ και το βράδυ της Τρίτης βρήκε και το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΤΑΑ ΑΕΚ.

Στο οικογενειακό κάλεσμα που έκανε η διοίκηση του Κωνσταντίνου Κοτσάτου σε αθλητές, προπονητές και παράγοντες του τμήματος κόπηκε η πίτα για τον ερχομό του νέου έτους και με το κύπελλο του Λιγκ Καπ να κοσμεί τα τραπέζια του «Μεζέ Καφέ» στη Λεωφόρο Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια ανταλλάχθηκαν ευχές και υποσχέσεις για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Κωνσταντίνος Κοτσάτος τόνισε: «Το καλοκαίρι δέχτηκα εισηγήσεις για διάλυση του ανδρικού τμήματος. Μαζί με τον Αλέξη Αλεξίου κάναμε πολλές συζητήσεις. Με κόπο, προσπάθεια, χρόνο και χρήματα το παλεύουμε. Δεν μετανιώνω ούτε λεπτό για αυτό το βασανιστικό άγχος και την πίεση που περνάμε και μέρα. Διότι η χαρά που πήραμε με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του τμήματος δεν ξεπληρώνεται με όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της ομάδας γιατί πίστεψαν και αγάπησαν την ομάδα. Έχουμε γίνει ένα σώμα και μία οικογένεια διοίκηση, τεχνικό τιμ, αρχηγός, έφορος και παίκτες. Αυτό είναι το μυστικό μας. Παρά τα προβλήματα, παρά το ότι δεν έχουμε γήπεδο, παρά το ότι μας λείπουν χρήματα όλοι δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

Ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μαντέκας επισήμανε: «Είμαστε μία οικογένεια κι αυτό φαίνεται και στους αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι μας άνοιξε η όρεξη για να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε κι άλλες επιτυχίες. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και να είστε σίγουροι πως οι αθλητές θα κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν κι άλλες επιτυχίες. Η πορεία είναι πολύ όμορφη μέχρι στιγμής και θέλουμε να σας έχουμε πάντα δίπλα μας γιατί η στήριξη της διοίκησης και του κόσμου μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση». 

Η ευχάριστη είδηση για τα τμήματα της ΑΕΚ ήρθε από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Κωνσταντίνο Κοτσάτο που αποκάλυψε πως η ΑΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Δήμαρχο Γαλατσίου, Κυριάκο Τσίρο για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου Γαλατσίου. Η ΑΕΚ θα πάρει το γήπεδο για τα επόμενα 50 χρόνια, ενώ σκοπεύει να επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να το ανακαινίσει.  Με την χρήση του κλειστού, η ΑΕΚ θα στεγάσει όλα της τα τμήματα, μαζί και τις ακαδημίες, δημιουργώντας έδρα δίπλα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε περίπτωση που πάρει τελικά την έγκριση και από τον ΕΤΑΔ όπου και ανήκει το Ολυμπιακό γυμναστήριο, τότε πρώτο μέλημα είναι να φτιαχτεί η κεντρική σάλα μαζί με τις κερκίδες, για να αγωνίζονται τα τμήματα και στη συνέχεια θα φτιαχτούν οι εσωτερικές εγκαταστάσεις.