Η… πικρία του Σάββα Παντελίδη επειδή… πάει καλά ο Πανθρακικός (!;)

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη ως ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού παραχώρησε ο Σάββας Παντελίδης, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την θετική πορεία της πρώην ομάδας του, του Πανθρακικού, προκαλώντας αίσθηση με την απάντησή του.

 

Επιπλέον, είπε ότι η αλλαγή προπονητή στην ομάδα της Βοιωτίας θα αποτελέσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέχρι στιγμής αρκετό χρόνο συμμετοχής, τόνισε ότι ο Λεβαδειακός είχε κάποια άτυχα αποτελέσματα και πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, ενώ χαρακτήρισε καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα, συγκριτικά με πέρυσι. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Nova Σπορ FM  και τους Μιχάλη Τσόχο, Σωτήρη Κωσταβάρα, όπως τα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού: 

Για την πορεία του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα και την προσπάθεια που κάνει για να σωθεί: «Έπαιξαν ρόλο κάποια άτυχα αποτελέσματα, όπως με τον Απόλλωνα θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς. Μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς ώστε να μην έχουμε πρόβλημα». 

Για τις θετικές συνέπειες που έχει μια αλλαγή προπονητή: «Αυτό που ενεργεί θετικά τις πρώτες ημέρες μιας ομάδας είναι ότι δίνεται κίνητρο σε παίκτες που δεν αγωνιζόντουσαν, διότι γίνεται πιο ανταγωνιστική η προπόνηση σε καθημερινή βάση. Πρέπει μετά όμως να πιάσουν αυτά που θέλεις να περάσεις». 

Για τις δυνατότητες του Λεβαδειακού και τις διορθώσεις που χρειάζεται: «Έχω και εγώ την άποψη ότι η ομάδα έχει ρόστερ για να παραμείνει. Η αδυναμία της ομάδας, όπως φαίνεται είναι ότι έχει τη δεύτερη χειρότερη. Θα ξεκινήσουμε διορθώνοντας τα πολύ ορατά, γιατί δεν είμαι μάγος, αφού δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Για να παίξει καλά μια ομάδα στην επίθεση είναι αναγκαίο το ταλέντο, ενώ για την άμυνα χρειάζεται η διάθεση». 

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι καλύτερο από το περυσινό, αν και τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για την πρώτη θέση. Δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχουν 18 ομάδες, αν μπορούμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο ανταγωνιστικότητας». 

Για την πρώην του ομάδα, τον Πανθρακικό: «Αυτό που ξέρει το παίζει πολύ καλά, ακολουθώντας πιστά το πλάνο που έχει μέσα στο γήπεδο. Έχουν δουλέψει αρκετά τα παιδιά. Από την τέταρτη-πέμπτη αγωνιστική και μετά δεν έχει σκαμπανεβάσματα και υπάρχει σοβαρότητα στην ομάδα. Σίγουρα υπάρχει μια πικρία όταν μια ομάδα που έχεις ανεβάσει τα πάει καλά, ενώ δεν πρόλαβες να παραμείνεις για πολύ όταν ήταν αυτή στην πρώτη κατηγορία, αλλά πέρασε και πάει. Συνεχίζουμε έχοντας το μυαλό μας, στο νέο που αναλαμβάνουμε».