ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο εξ αναβολής ντέρμπι της Α1 Νέο Σιδηροχώρι – Ξυλαγανή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και ο Ορφέας Ξυλαγανής, στον αγώνα που χαρακτηρίστηκε σαν άτυπος τελικός για την κατάκτηση της έκτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ για την κατάκτηση του τίτλου και όχι στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Το αποτέλεσμα αυτό αναμφισβήτητα ευνοεί την γηπεδούχο Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, που διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών και έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια της για την κατάληψη της έκτης θέσης. Της αρκεί έστω ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική στους Προσκυνητές, ενώ από την άλλη ο Ορφέας πλέον θέλει μόνο νίκη στη Νέα Καλλίστη και ήττα του Σιδηροχωρίου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο σκορ με 2-0,χάρη σε δύο τέρματα του Λεφής στο 18΄ και στο 28΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν ανατράπηκε από τον Βοϊνιάδη. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν το σκορ με τον Τζακάλ Ούλιαν στο 67΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (σε ανατροπή του Αντωνιάδη από τον Γιαπουντζίδη που αποβλήθηκε με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με δέκα) και σουτ Βοϊνιάδη στο 86ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα υπήρξαν άλλες δύο αποβολές, αφού στο 46΄ αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Τριανταφυλλίδης της Ξυλαγανής και στο 80΄ ο Ρέτζι Γκαμπριέλ με δεύτερη κίτρινη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας αυτός είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς την πρώτη η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο και τρεις μέρες μετά, όταν ξαναορίστηκε, το γήπεδο εξακολουθούσε να είναι κατάλληλο περισσότερο για λασπομαχίες και λιγότερο για ποδόσφαιρο. Την συνάντηση διηύθυνε ο Πράσατζης Δημήτρης με βοηθούς τους Χαρίτση και Βασιλείου.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Τενεκές): Σκουταρίδης, Γιαπουντζίδης, Τουφεξής, Κυριαζής, Τζιώτζιος, Τσάντας, Βαρβάτος, Λεφής, Κωνσταντινίδης (55΄ Τσοτρσίδης), Αθανάσαρος (46΄ Μαύρος) , Κουτσογιάννης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Σπυριάδης): Παπουτσίδης, Γκοτζαρίδης, Βοϊνιάδης, Ντεμιρτζίδης, Ηλιόπουλος, Κυπαρισσσούδης, Ντελή Χουσέϊν Ρετζέπ, Ρέτζι Γκαμπριέλ, ΤζακάλΟύλιαν, Αντωνιάδης, Λαμπίρης (46΄ Γεωργόπουλος).

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά από 21 αγώνες και ενώ το Σάββατο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 21 ΑΓΩΝΕΣ):
1. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 58
2. Ελπίδα Σαπών 49
3. Δόξα Προσκυνητών 42
4. Δόξα Σώστη 36
5. Αστέρας Αίγειρου 34
6. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 30
7. Ορφέας Ξυλαγανής 27
8. Νέα Καλλίστη 25
9. Αετός Μίσχου 25
10. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 22
11. Ροδίτης 8
12. Πόντος Κομοτηνής 3