Δεν τα κατάφερε ο Τόρο! Αποκλεισμός Ρόμα από την Νάπολι του… Μαραντόνα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πέρσι ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ο άνθρωπος που με δικό του γκολ στον ημιτελικό κατάφερε να στείλει την Ρόμα στον τελικό του Coppa Italia. Φέτος, αν και αγωνίστηκε στον επαναληπτικό με τη Νάπολι, δεν τα κατάφερε. Οι Ρωμαίοι ηττήθηκαν με 3-0 από τη Νάπολι και η πορεία τους τερματίστηκε λίγο πριν τον τελικό.

Η νίκη με 3-2 στον πρώτο αγώνα δεν έδινε σιγουριά πρόκρισης στην Ρόμα, αλλά θα μπορούσε να τη βρει αυτή στο 3′ αν ο Ντέστρο έστελνε την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά, μετά το γύρισμα του Λιάγιτς. Ωστοσο ο Ρέινα κράτησε το 0-0 και αφού πέρασαν άλλα τριάντα λεπτά, στο 33′ ο Μάτζιο έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Καγιεχόν ξέφυγε από την επιτήρηση του Τόρο, πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Νάπολι και βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του «Σαν Πάολο».

Στην ανάπαυλα έκανε την εμφάνιση του στα επίσημα του «Σαν Πάολο» ο Μαραντόνα και στις εξέδρες επικράτησε πανικός, με την ομάδα να μπαίνει… σεληνιασμένη στο δεύτερο ημίχρονο και να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση! Στο 47′ ο Καγιεχόν έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά όμως στο 48′ ο Ιγκουαΐν με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι -μετά από εκτέλεση κόρνερ- έκανε το 2-0 (πάλι η τηλεοπτική κάμερα δείχνει να είναι πιο κοντά στον σκόρερ ο Ξανθιώτης, αλλά πόση ευθύνη να φέρει όταν από καραμπόλα πάει η μπάλα στον αντίπαλό του;).

Ένα λεπτό αργότερα, στο 49ο λεπτό ο προπονητής της Ρόμα πέρασε έξω τον Τοροσίδη που χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, στην φυσική του θέση δηλαδή, για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον μεγάλο Μαϊκό, ωστόσο δυο λεπτά αργότερα, στο 51′ ο Μέρτενς έβγαλε τετ α τετ τον Ζορζίνιο και αυτός έγραψε το 3-0, με τους Ναπολιτάνους να παραληρούν και τους Ρωμαίους να προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται. Ο Γκαρσία έριξε στον αγώνα και τον Τότι στη συνέχεια (αντί του Πιάνιτς) αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη για τους Τζιαλορόσι, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντέστρο αστοχούσε από κοντά, είτε σε κεφαλιά είτε σε σουτ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ έβαλε τον Μπεχράμι αντί του Χάμσικ για το τελευταίο 15λεπτο θέλοντας να κλειδώσει τα πάντα, ο Στρούτμαν είδε δύο κίτρινες σε δύο λεπτά, οι Μαραντόνα και Ντε Λαουρέντις στα επίσημα το απολάμβαναν και η Νάπολι πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Coppa Italia, όπου θα αντιμετωπίσει την αναγεννημένη Φιορεντίνα (της τέταρτης κατηγορίας πριν μερικά χρόνια παρακαλώ!!!) κυνηγώντας το 2ο κύπελλο σε τρία χρόνια!

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ινλέρ, Ζορζίνιο (85′ Ενρίκε), Μέρτενς, Χάμσικ (76′ Μπεχράμι), Καγιεχόν, Ιγκουαΐν (82′ Ινσίνιε).

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης (49′ Μαϊκόν), Μπενάτια, Καστάν, Μπάστος, Πιάνιτς (61′ Τότι), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Λιάγιτς (55′ Φλορέντσι), Ντέστρο, Ζερβίνιο.

Διάβασε περισσότερα στο: Νάπολι – Ρόμα 3-0 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Fac

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”270″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/x1bx7bw” allowfullscreen]
Napoli 3-0 AS Roma Footyroom.com από footyroomcom