Στο στόχαστρο ο Τοπούζης για την διαιτησία του στο Άρης – Πανιώνιος

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν οι άνθρωποι του Πανιωνίου μετά τον αγώνα στο Χαριλάου και την ήττα του ιστορικού με 1-0 από τον Άρη το βράδυ της Δευτέρας. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι “κυανέρυθροι”, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας προπηλακίστηκαν και δέχτηκαν επίθεση στην ανάπαυλα του ημιχρόνου τόσο από τους παίκτες του Άρη όσο και από άτομα που φορούσαν διακριτικά σεκιούριτι.

Όσον αφορά στο χτύπημα εκτός φάσης του Τάτου στον Μητρόπουλο οι Νεοσμυρνιώτες τονίζουν πως έλαβαν αποστομωτική απάντηση από τον (κομοτηναίο) διαιτητή της αναμέτρησης Γιάννη Τοπούζη. Όπως ισχυρίζονται, στην ερώτησή τους γιατί δεν απέβαλε τον παίκτη του Άρη ο ρέφερι απάντησε πως: «δεν τον έβγαλα γιατί θα έμπαινε ο κόσμος μέσα».

Πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή ότι ο θρακιώτης διαιτητής είπε αυτήν την φράση. Την ίδια ώρα, πριν αρχίσει το μπαράζ των σχετικών δημοσιευμάτων στις αθηναϊκές ιστοσελίδες (μέχρι και πρώην πρόεδρος του Πανιώνίου βγήκε στην τηλεοπτική εκπομπή του Κυρικάκου Θωμαΐδη για να κάνει παράπονα για την διαιτησία του αγώνα), στις οπαδικές ιστοσελίδες του Άρη υπήρξε άλλο μπαράζ δημοσιευμάτων για την διαιτησία του Τοπούζη, με παράπονα αυτή τη φορά από τον… Άρη.

Γράφει χαρακτηριστικά το pressaris: “Μπορεί να κέρδισε ο Άρης, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαγράψει τον τρόπο με τον οποίο σφύριζε ο διαιτητής Τοπούζης, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ξεπέρασε τα όρια. Η συμπεριφορά του θρακιώτη διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε… ξαφνικά στο δεύτερο 45λεπτο, σε σχέση με το πρώτο μέρος όπου έδειξε τουλάχιστον διάθεση να μοιράσει το καρπούζι στη μέση.

Σφυρίζοντας συνεχόμενα φάουλ τα όποια τα περισσότερα δεν ήταν, έβαλε τον Πανιώνιο μέσα στην περιοχή του Άρη, θέλοντας να δώσει… ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσουν! To αν δεν κατάφερε (ευτυχώς για τον Άρη) να τις εκμεταλλευτεί δεν αναιρεί την διαιτητική συμπεριφορά του ρέφερι. Αποκορύφωμα οι κίτρινες κάρτες που δεν έδωσε σε παίκτες του Πανιωνίου, όπως π.χ. ο Αραβίδης. Ο κόσμος «έβραζε» για τα σφυρίγματα του Τοπούζη και δικαιλογημένα”.

Τώρα, για να φωνάζουν και οι δύο, είτε τα πήγε πράγματι πολύ άσχημα είτε μοίρασε το καρπούζι στην μέση και για αυτο δεν άφησε κανέναν να του λέει “μπράβο”, αλλά σε τέτοιο οριακό ματς φωνάζουν και οι δύο… Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση του παρατηρητή…