Εγνατία, ο καταραμένος δρόμος για τη Skoda… Φλεβάρης, ο καταραμένος μήνας για Πανόπουλο…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πέντε ημέρες μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη πάνω στην Εγνατία Οδό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος, κανείς δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς συνέβη, με πρώτον από όλους φυσικά τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ομάδας, που προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη.

 

Δεν είναι άλλωστε εύκολο στα καλά του καθουμένου να παρασύρεις με το αυτοκίνητό σου δύο ανθρώπους και όσο και αν δεν φέρεις ευθύνη, το βάρος είναι ασήκωτο. Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, τα αγωνιστικά περνάνε σε δευτερότριτη μοίρα.

Το δυστύχημα έφερε στους περισσότερους μνήμες από ένα άλλο τροχαίο που σημάδεψε την Skoda Ξάνθη. Πάλι στην Εγνατία Οδό, τον δρόμο που (υποτίθεται ότι) είναι το καμάρι όλης της Βόρειας Ελλάδας την τελευταία δεκαετία, που έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Δεν έχουν περάσει καλά καλά τρία χρόνια από εκείνο το ξημέρωμα του Απρίλη, μεγάλη βδομάδα, όταν με αστραπιαία ταχύτητα διακινήθηκε η είδηση ότι ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι, τότε παίκτης της Skoda, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Σε αυτόν τον ίδιο δρόμο, στην Εγνατία, αλλά από την άλλη πλευρά, κατευθυνόμενος από την Ξάνθη προς την Καβάλα. Πηγαίνοντας στην Θεσσαλονίκη για να προλάβει μια πτήση που θα τον έφερνε στη Νιγηρία και κοντά στη μνηστή του, ώστε να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου τους. Κάτι που δεν πρόλαβαν να κάνουν ποτέ.

Εκείνο το τραγικό δυστύχημα πάνω στον καταραμένο για την Skoda Ξάνθη δρόμο θυμήθηκαν λοιπόν οι περισσότεροι, όταν άκουσαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης την περιπέτεια του Χρήστου Πανόπουλου. Άλλωστε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης είδε τον Χάρο με τα μάτια του. Δεν ήταν λίγο αυτό που πέρασε και που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Αν είχε λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα, αν δεν ήταν ψύχραιμος στους ελιγμούς που χρειάστηκε να κάνει, αν δεν λειτουργούσαν σωστά οι ζώνες ασφαλείας και οι αεορόσακοι, θα κινδύνευε να έχει την τύχη των άτυχων μουσουλμάνων που βρέθηκαν πεζοί επάνω στην Εγνατία.

Ωστόσο από ανθρώπους κοντά στο περιβάλλον του Πανόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητο και κάτι άλλο: το γεγονός ότι το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο μεγαλομέτοχος έγινε μήνα Φλεβάρη, έναν μήνα που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Skoda και η οικογένειά του. Ήταν και πάλι Φλεβάρης μήνας όταν είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά το σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο μετέβη μετά το τροχαίο την περασμένη Παρασκευή. Κάποιοι υποστήριξαν ότι Φλεβάρη είχε γίνει και η μεγάλη πυρκαγιά του 2003 στο Σαλέ, που είχε καταστρέψει ολοσχερώς τότε την εγκατάσταση, αλλά τα αρχεία μιλάνε για Μάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, η περιπέτεια και το σοκ είναι μεγάλα. Και είναι σίγουρο ότι ο Χρήστος Πανόπουλος δοκιμάζεται σκληρά από όλη αυτήν την περιπέτεια…