Σε διαθεσιμότητα σφυρίχτρα Γ’ Εθνικής λόγω διαιτησίας στο τοπικό ΕΠΣ Θράκης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης ο ξανθιώτης διαιτητής Κιγιτζή Ενγκίν, διαιτητής Γ’ Εθνικής, μετά τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο στο γήπεδο των Αμαξάδων, στον αγώνα μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και της Δόξας Σώστη (6-1) για την 21η αγωνιστική της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης.

Όπως είχαμε σημειώσει και στο ρεπορτάζ του Σαββάτου, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε την αποβολή του Βελημβασάκη από τους φιλοξενούμενους και του πρώτου σκόρερ των γηπεδούχων Αμέτ Ερκάν των γηπεδούχων. Ωστόσο η τελευταία αναιρέθηκε από τον διαιτητή, ο οποίος επέτρεψε στον Αμέτ Ερκάν να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Γαβριηλίδης, παλιός βοηθός διαιτητής στην Super League και αδερφός του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης, ο οποίος αποφάσισε να παραπέμψει τον Κιγιτζή για τις αποφάσεις του αυτές. Είναι η πρώτη φορά που παραπέμπεται διαιτητής Γ’ Εθνικής για αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στην Ροδόπη (υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Θράκης πέρα από τον Κιγιτζή έχει άλλους δύο διαιτητές στην Γ’ Εθνική, τους Κουμπαράκη και Πράσατζη που ωστόσο ουδείς τους κατάγεται από την Θράκη, αφού ο πρώτος είναι από την Σύρο και ο δεύτερος από την Δράμα).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣ Θράκης Γιώργος Ζηλούδης με την αφορμή της παραπομπής του Κιγιτζή δήλωσε στην εφημερίδα “Περισκόπιο”: «Όπως και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, εμείς σε όλα τα παιχνίδια έχουμε Παρατηρητές Διαιτησίες οι οποίοι μας ενημερώνουν πώς πήγαν οι διαιτητές μας και τους βαθμολογούν φυσικά. Ετσι, έγινε και στο παιχνίδι των Αμαξάδων όπου είχαμε παρατηρητή διαιτησίας ο οποίος μας ενημέρωσε και έτσι παραπέμψαμε αμέσως το ζήτημα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που θα πάρει και την τελική απόφαση για την τύχη των διαιτητών του αγώνα. Ο κ. Κιγιτζή Ενγκίν τίθεται σε διαθεσιμότητα. Οι παρατηρητές διαιτησίας μας όπως βλέπετε κάνουν πολύ σωστά τις δουλειές τους».