Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο θρίλερ ΓΑΣ Κομοτηνή – Ζέφυρος που κρίθηκε στον πόντο!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και στα 40 λεπτά, ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε του Ζέφυρου με 72-71 και παρέμεινε στο κόλπο της δεύτερης θέσης. Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες, καθώς ήταν κακός καθ’ όλη την διάρκειά του. Όμως τα πολλά λάθη του ΓΑΣ σε άμυνα και επίθεση επέτρεψαν στον Ζέφυρο να είναι συνεχώς μέσα στο παιχνίδι, ενώ θα μπορούσε να είχε κλέψει και την νίκη στο τέλος, όμως οι παίκτες του αστόχησαν σε νεκρό χρόνο.

 

Ο ΓΑΣ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-2. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 12-14, για να κλείσει τελικά η πρώτη περίοδος με το σκορ ισόπαλο 16-16. Ίδιο σκηνικό είχαμε και στην δεύτερη περίοδο. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή πήρε διαφορά 9 πόντων (27-18), όμως και πάλι ο Ζέφυρος αντέδρασε και μείωσε το σκορ για να κλείσει το ημίχρονο με την ομάδα της Κομοτηνής να προηγείται μόλις  με 34-33.

Στην τρίτη περίοδο ο ΓΑΣ κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, έχοντας συνεχώς μια διαφορά ασφαλείας γύρω στους 9 πόντους και το τέλος της τρίτης περιόδου τον βρήκε να είναι μπροστά με 55-47. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Κομοτηνής θα κέρδιζε το παιχνίδι εύκολα, στα τελευταία πέντε λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω. Τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση έφεραν τον Ζέφυρο δύο λεπτά πριν το τέλος σε απόσταση βολής (68-66).

Το φινάλε ήταν χιτσκοκικό καθώς τα λάθη και για τις δύο ομάδες διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μία απόφαση των διαιτητών για επιθετικό φάουλ στα 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε την μπάλα στον Ζέφυρο. Οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης αστόχησαν στο τελευταίο σουτ και ο ΓΑΣ Κομοτηνή κατάφερε να κερδίσει με 72-71. Μία νίκη δύσκολη, αλλά συνάμα πολύ σημαντική.

“Κάθε νίκη μας κρατάει μέσα στον στόχο. Αν χάναμε θα λέγαμε ότι πλέον ο στόχος της ανόδου απομακρύνονταν” ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του ΓΑΣ Νεοκλή Λεμονίδη. “Τα παιδιά είναι αρκετά κουρασμένα. Ο Ντίνας σήμερα έπαιξε 37 λεπτά. Δυστυχώς οι τραυματισμοί μας έχουν επηρεάσει. Ένα μπράβο στα παιδιά και ένα μπράβο και τον κόσμο που σήμερα ήταν περισσότερος και μας βοήθησε και αυτός για να φτάσουμε στην νίκη”, συμπλήρωσε.

Κορυφαίους από τους νικητές ο Ντίνας με 18 πόντους, ενώ κρίσιμους πόντους στο τέλος πέτυχαν οι Διαμαντίδης, Μπεκρής και Βελή. Από τον Ζέφυρο κορυφαίος ο Βαλαβανίδης με 22 πόντους.

Δεκάλεπτα: 16-16, 34-33 (ημίχρονο), 55-47, 72-71 (τελικό αποτέλεσμα).

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης) : Πανταζής, Σταματέλος, Διαμαντίδης 14(1), Πίτατζης, Λεχούδης 9, Ντίνας 18(2), Ζήκας, Μπεκρής 9(1), Καλατζής, Βελή 10, Στασινόπουλος 4, Χαλήλ 8. ΖΕΦΥΡΟΣ (Κοντονάσιος) : Τσιμπής 9, Μυλωνάς, Αλεξανδρίσης 7(1), Κλουτζός 12(1), Σουλάκης 12(3), Σταφυλάς, Βαλαβανίδης 22, Μπαϊράμη, Καραΐσκος 3, Καναράς 4, Παπούδος, Στυλιανού 2.