Πρωινός καφές στη Γλυφάδα για τον Εθνικό, πριν την μάχη με την ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Σε γνωστό στέκι της Γλυφάδας ήπιαν τον πρωινό τους καφέ οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, μετρώντας αντίστροφα τις ώρες για να μεταβούν στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής όπου στις 7.30 το βράδυ η ομάδα του Έβρου, πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ στην πρώτη ρεβάνς του ημιτελικού του Λιγκ Καπ.

 

Οκτώ ημέρες μετά τη «μετωπική» των δύο ομάδων, που βρήκε νικητές τους κιτρινόμαυρους, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι, αυτή τη φορά στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League στο γυμναστήριο της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» (8/2, 19.30, ζωντανή μετάδοση από Novasports1 και ιντερνετικά από το ThrakiSportS), σε έναν αγώνα όπου διαιτητές έχουν οριστεί οι Γεροθόδωρος και Φραγκάκης. Υπενθυμίζεται πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε δέκα μέρες και στον προημιτελικό του Κυπέλλου σε νοκ άουτ αγώνα στην Αλεξανδρούπολη.

Η ΑΕΚ με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την κατάκτηση του League Cup που είναι και ο πρώτος τίτλος του τμήματος στο ανδρικό βόλεϊ, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της. Βαθμολογικά θέλει τη νίκη για να πλησιάσει τις ομάδες της πρώτης τετράδας ελπίζοντας και σε βαθμολογικές απώλειες του Ολυμπιακού ή της Κηφισιάς που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Κυριακή. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην Ένωση με εξαίρεση την περίπτωση του Ηρακλή Παπαδόπουλου που συνεχίζει να ακολουθεί θεραπεία.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Άκης Φλαούνας δήλωσε για την αναμέτρηση με τον Εθνικό: «Θα είναι διαφορετικό ματς από εκείνο στο Λιγκ Καπ,  γι αυτό κι εμείς θα πρέπει να το προσεγγίσουμε διαφορετικά. Ο Εθνικός είναι πολύ καλή ομάδα, το μαρτυρά η θέση του στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος με διαφορά. Έτσι τον βλέπουμε κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε, ξεχνώντας ό,τι πετύχαμε την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι βέβαιος ότι ο αντίπαλός μας θα ανακάμψει γιατί διαθέτει πολύ καλούς παίκτες».

Από την πλευρά του, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εκτός από την ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει και την κούραση από το φορτωμένο πρόγραμμα που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ενώ η ομάδα «γέμισε μπαταρίες» με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε: «Έχουμε δύο αντιπάλους. Ο πρώτος είναι η ΑΕΚ και ο δεύτερος είναι η κούραση. Προσπαθούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Κλείσαμε έναν κύκλο και αρχίζουμε έναν νέο όπου πρέπει να υπερασπιστούμε το προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και να μπούμε στο φάιναλ φορ  του Κυπέλλου.

Προχωράμε βήμα, βήμα. Μπορεί να μην καταφέραμε να πάρουμε το Λιγκ Καπ αλλά εάν κοιτάξουμε πίσω μας θα δούμε πως έχουμε καταφέρει πολλά. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά πρέπει να νικήσουμε και ντέρμπι εκτός έδρας. Δεν βλέπουμε τον αγώνα με την ΑΕΚ ως ρεβάνς. Η ΑΕΚ πήρε δίκαια το Λιγκ Καπ και την συγχαίρω. Αφήνουμε πίσω μας το Λιγκ Καπ και κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του ημιτελικού».

Στο παρελθόν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η ΑΕΚ έχουν αναμετρηθεί 10 φορές. Εννιά για το πρωτάθλημα και μία στον τελικό του Λιγκ Καπ. Η ομάδα της Θράκης να έχει προβάδισμα στις νίκες 8-2. Για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει νικήσει μόνο μία φορά στην έδρα της τον Οκτώβριο του 2006. Ο αγώνας αρχίζει στις 19:30 και θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS…