Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στο ντέρμπι από τα παλιά Ηρακλής – ΑΟ Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Επαγγελματική νίκη πέτυχε ο ΑΟ Ορεστιάδας επί του Ηρακλή στο κλειστό γυμναστήριο της ΜΕΝΤ με 3-0 σετ και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τρίτου ομίλου της Α2 Κατηγορίας.

Η ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη βρήκε πίεση στα πρώτα δύο σετ, αλλά στα κρίσιμα σημεία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, τα κατέκτησε και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την συνέχιση του αγώνα.

Στο πρώτο σετ ο ΑΟΟ ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με νταμπλ σκορ 6-12, ωστόσο ο γηραιός ισοφάρισε 16-16 για να κάνει και πάλι ο ΑΟΟ ένα σερί 0-4 και να προηγηθεί 16-20. Οι ηρακληδείς έφτασαν και πάλι το παιχνίδι στον πόντο (20-21), ο Νίκος Αντωνιάδης πήρε τάιμ άουτ, ακολούθησε ένας άσος από τον Δημητρούδη (20-22) και τελικά το σετ κατέληξε στον ΑΟΟ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ ο Ηρακλής ξεκίνησε πιο δυνατά. Προηγήθηκε με 7-3, 12-8, 18-13 αλλά κατάφερε να το χάσει. Χάρη στον Ποτολίδη η Ορεστιάδα αρχικά μείωσε στο 21-19, γλίτωσε από σετ μπολ ισοφαρίζοντας 24-24 και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της και κάνοντας ένα σερί 3-0 πήρε και το δεύτερο συγκλονιστικό σε εξέλιξη σετ με 24-26. Μετά ο Ηρακλής πέταξε λευκή πετσέτα και έτσι ήταν πολύ εύκολη η επικράτηση με 25-15 στο τρίτο σετ.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της Ορεστιάδας επί του Ηρακλή την φετινή σεζόν (δεύτερη για το πρωτάθλημα, προηγήθηκε πριν ένα μήνα αυτή στο Κύπελλο ενώ είχαμε και την επικράτηση στο φιλικό τουρνουά του Σουφλίου, στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, που έγινε τον Οκτώβριο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση ξεκίνησε τρεις ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, στις 16:30 το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής, προς ικανοποίηση του ΑΟΟ που δεν είχε να ταξιδέψει πίσω στην Ορεστιάδα μέσα στη νύχτα, όπως άλλες φορές.

Τα σετ: 22-25, 24-26, 15-25.

AO ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αντωνιάδης): Καρδαμανίδης, Ποτολίδης, Κεμανετζής, Δημητρούδης, Βλασακίδης, Χουσίδης/ Κωνσταντινίδης (λ)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Ιωαννίδης, Τσιάρας, Τσολάκος, Κατσαφλιάκας, Γεροβασιλείου, Ηλίας / Τσιράκης (λ)