Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το τροχαίο Πανόπουλου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Εκδόθηκε νωρίς το πρωί το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το βράδυ της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος. Όπως προκύπτει από αυτό, ταυτοποιήθηκαν τα δύο άτομα που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του ο μεγαλομέτοχος της Skoda.

 

Όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, δεν πρόκειται για μετανάστες αλλά για Έλληνες υπηκόους – σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι Ξανθιώτης και ο άλλος Κομοτηναίος. Ονόματα όπως είναι φυσιολογικό δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ούτε αναφέρεται οτιδήποτε σχετικό με σύλληψη του κ. Πανόπουλου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως αναφέρουν μερικές ιστοσελίδες  που σπεύδουν να προσθέσουν ότι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης, από το δελτίο Τύπου επιβεβαιώνεται η πληροφορία που μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο ThrakiSportS ότι ο κ. Πανόπουλος κινούνταν προς ανατολάς με κατεύθυνση από την Ξάνθη προς την Κομοτηνή και όχι το αντίθετο, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.  Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης της Skoda παραμένει στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείο Ξάνθης και λογικά εντός της ημέρας θα δώσει κατάθεση στις αρχές για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Χθες (6-2-2014) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (πλησίον διοδίων Ιάσμου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο ημεδαπούς, ηλικίας 30 και 46 ετών, που κινούνταν πεζή επί του οδοστρώματος, ενώ ο οδηγός του οχήματος τραυματίσθηκε ελαφρά.  

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.