Πρωτοφανή επεισόδια με αγρότες, ΜΑΤ και ρίψη χημικών στην Αλεξανδρούπολη

Πρωτοφανείς οι εικόνες που έζησε σήμερα η Αλεξανδρούπολη στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Επεισόδια με τους Αστυνομικούς , ρίψεις χημικών και κυνηγητό , είναι μερικά από αυτά που διαδραματίσθηκαν κατά την είσοδο ων τρακτέρ στην πόλη και αρχικά στο ύψος του ΚΕΓΕ.

Μόλις οι αγρότες έσπασαν το μπλοκ , η ίδια κατάσταση μεταφέρθηκε στο ύψος του Μαρινόπουλου και από θαύμα και ψυχραιμία δεν συνέβησαν και τα χειρότερα. Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των πιο ψύχραιμων η πολιορκία της πόλης σταμάτησε, αφού τα τρακτέρ αποχώρησαν και άνοιξε η κεντρική λεωφόρος που είχε κλείσει από οχήματα, ΜΑΤ και αγρότες.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι στο συλλαλητήριο παρέστησαν και εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και Αυτοδιοικητικοί. Μάλιστα ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Λελιάτσος ανήρτησε την εξής δήλωση:

“Σήμερα η χούντα της κυβέρνησης Σαμαρά έδειξε τα δόντια της στην Αλεξανδρούπολη. Σε ειρηνική πορεία των αγροτών που θέλανε να επιδώσουνε ένα ψήφισμα των αιτημάτων τους η αστυνομική αρχή τους απαγόρευσε την διέλευση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και να δεχτούμε όλοι οι παρευρισκόμενοι τα χημικά των ματ και την επίθεση των γκλοπς. Σήμερα ο Εβρίτικος λαός κατάλαβε ποιοι κυβερνάνε τον τόπο ποια είναι η δημοκρατία τους και πως σέβονται το δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήμασταν εκεί να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, η επιβίωση αυτών είναι υπόθεση όλων μας. Η επιβίωση του αγροτικού τομέα είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης στο τόπο μας. Ήρθε η ώρα να κατεβούμε όλοι στους δρόμους δίπλα στους αγρότες για την μεγάλη ρήξη και ανατροπή αυτής της κυβέρνησης”

 

Ο Γιάννης Νενεδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:
Ο τσαμπουκάς πέρασε για άλλη μια φορά , αφού και λόγο εκλογών εμφανίστηκαν οι διάφοροι μνημονιακοί παράγοντες, Δήμαρχοι, και ο αντιπεριφερειάρχης (αγροτικής ανάπτυξης ) και φρόντισαν να διαπραγματευτούν (με τη γνωστή σε όλους μας αγωνιστικότητα, και κινηματική τους δράση ) την αποχώρηση των Αγροτών, και μη επιτρέποντας να παραδώσουν το ψήφισμα, αλλά να το παραλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης εκεί που με τις διαπραγματεύσεις τους αποφάσισαν !!!!!!!

 

 

Πηγή:  http://www.faros24.gr