Παρόντος Μάουρερ (και Κεχαγιά) η κοπή πίτας των παλαιμάχων του ΑΟΞ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σε μια ιδιαίτερα σεμνή τελετή και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Λε Σαλέ» η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας των Παλαιμάχων ΑΟΞ- Skoda Ξάνθη, με βραβεύσεις και αρκετό παρασκήνιο. Όλα όμως επισκιάστηκαν προς το τέλος της εκδήλωσης από την πληροφορία για το τροχαίο ατύχημα του Χρήστου Πανόπουλου, που κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα, με συγκεχυμένες τις πληροφορίες ωστόσο εκείνη την ώρα και χωρίς οι παρεβρισκόμενοι να εκτιμήσουν την σοβαρότητα του συμβάντος.

Η κοπή της βασιλόπιτας των Παλαιμάχων πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της ζωντανής ιστορίας του ΑΟΞ και της Skoda, παρουσία πλήθους κόσμου. Το “παρών” στην εκδήλωση πέρα από τους Παλαίμαχους έδωσαν σύσσωμο το τεχνικό τιμ της Ξάνθης πλαισιωμένο από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Σπύρο Βάλλα, Κώστα Φλίσκα, Δημήτρη Κυριακίδη και Μανώλη Μπέρτο, τον δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη και άλλους φορείς του τόπου, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι παραβρέθηκε ο μόλις μία ημέρα πριν απολυθείς προπονητής της Ξάνθης Ράινερ Μάουρερ και οι Παλαίμαχοι Ροδόπης.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Φώτης Τσατράλης, προτού τον λόγο πάρει ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Χριστόφορος Διαμαντής. Σημαντικές στιγμές υπήρξαν με της βραβεύσεις τριών ανθρώπων που έχουν προσφέρει ο καθένας από την μεριά του είτε αγωνιστικά είτε με άλλους τρόπους:  οι παλαίμαχοι άσσοι Χρήστος Βουρδόγλου και Γιάννης Γιοβανούδης, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσιλιγκιρίδης. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν το ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε σε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά τόσο στους παλαιμάχους όσο και στην Skoda, τον Χρήστο Ρεκάρη.

Τυχεροί της βραδιάς ήταν το τεχνικό τιμ της Ξάνθης που κέρδισε το φλουρί, αποτελούμενο από τον νέο προπονητή της ομάδας και παλαίμαχο άσσο (και άρα μέλος του συλλόγου) Νίκο Κεχαγιά, τον επίσης παλαίμαχο άσσο της Ξάνθης Αλέκο Μαλαδένη, το μέλος των παλαιμάχων και προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Νέων Μανώλη  Μουστάκη , τους βοηθούς Γιάννη Γκούμα, Μάριο Ζερβίδη τον γυμναστή της ομάδας Ηλία Αμπατζίδη και τον Νίκο Νεντίδη που επέστρεψε στην ομάδα της Ξάνθης.