Εξακολουθεί να κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών λόγω… χρεών ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Εκεί που όλα έδειχναν ότι είχε μπει στο χρονοντούλαπο, αποδεικνύεται ότι διατηρείται ο κίνδυνος να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο πρωτάθλημα της Volley League, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση Ιβάνκοβιτς.

 

Ο 34χρονος σέρβος ακραίος, που αγωνίστηκε στον Εθνικό την περίοδο 2006-2007, έχει προφανώς λαμβάνειν από την ομάδα του Έβρου και για τον λόγο αυτό έχει προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή ζητώντας τον μηδενισμό της ομάδας της Αλεξανδρούπολης στους αγώνες του πρωταθλήματος. Τη σεζόν που ήταν στον Εθνικό σε 22 αγώνες της κανονικής περιόδου είχε 155/347 τελειωμένες επιθέσεις, 18 άσους, 67 άμυνες και 26 μπλοκ.

Για πρώτη φορά, είχαμε ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή στα μέσα Οκτώβρη, οπότε και είχε εισαχθεί προς συζήτηση ξανά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τότε γράφαμε ότι «ευτυχώς ο Εθνικός πέτυχε αναβολή επ’ αόριστον της υπόθεσης, κάτι που τουλάχιστον δίνει την δυνατότητα στους διοικούντες του Εθνικού να προβούν άμεσα σε κάποιον διακανονισμό με τον παίκτη, ώστε να μην βρεθεί η ομάδα προ της δυσάρεστης έκπληξης να κερδίζει τα ματς στους αγωνιστικούς χώρους και να τα χάνει στα χαρτιά».

Όπως αποδεικνύεται, αυτή η επ’ αόριστον αναβολή σήμαινε μερικούς (λίγους) μήνες. Την προηγούμενη εβδομάδα η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο, αφού εισήχθη εκ νέου για συζήτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ιβάνκοβιτς δεν έχει παραιτηθεί του αιτήματος του, είτε γιατί δεν συμφωνεί με τον όποιον διακανονισμό του έχει προτείνει ο Εθνικός, είτε γιατί δεν φρόντισε καν η ομάδα του Έβρου να προχωρήσει σε διακανονισμό μαζί του ώστε να υπάρξει παραίτηση του αθλητή από την αίτησή του για αφαίρεση βαθμών, όπως συνέβη με τον Ρικάρντο που στην ίδια συνεδρίαση δήλωσε παραίτηση της αίτησής του εναντίον της Κηφισιάς.

Τελικά, σε αντίθεση με την περίπτωση των Ντονά, Σαμικά, Μηνούδη και Ψάρρα που έχουν στραφεί κατά του Παναθηναϊκού και η υπόθεσή τους αναβλήθηκε για τις 10 Φλεβάρη και θα επανεξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα, η υπόθεση του Ιβάνκοβιτς που αφορά τον Εθνικό πήρε νέα επ’ αόριστον αναβολή. Πρόκειται για θετική εξέλιξη μεν για τον Εθνικό, που κερδίζει και άλλο χρόνο, αρκεί βέβαια κάποια στιγμή να πληρωθούν τα χρωστούμενα στον παίκτη. Γιατί όπως αποδείχθηκε από την προηγούμενη φορά, αυτή η «επ’ αόριστον αναβολή» δεν σημαίνει ότι πάει για μετά από… χρόνια, αλλά μπορεί να ξαναέρθει προς συζήτηση ακόμα και εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, φέρνοντας δυσάρεστες (εξωαγωνιστικές) εκπλήξεις στον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά,  ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την συνεδρίασή της στις 27 Ιανουαρίου 2014:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
   Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:                                

  1.Αίτηση του αθλητή Σπύρου Γκάγκα περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής    της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.   
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 10-2-2014.

2.Αίτηση του προπονητή Σάββα Κωφίδη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

3.Αίτηση του αθλητή Κων/νου Παγώνη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από την αίτηση.

4.Αίτηση του αθλητή Ρικάρντο Ροιμ Μιτσιέλι περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΑ Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από την αίτηση.

5.Αίτηση του αθλητή Γκόραν Ιβάνκοβιτς περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΑ Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

6.Αίτηση των αθλητών Ευστάθιου Ντονά, Γκιγιόμ Σαμικά, Βασιλείου Μηνούδη και Αθανάσιου Ψάρρα περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΑ Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 10-2-2014.

7.Αιτήσεις επανεξέτασης των, από 18-12-2013, αποφάσεων της Επιτροπής περί επιβολής προστίμου, από τις κάτωθι ΠΑΕ Α΄ Εθνικής κατηγορίας:
      – ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ    ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτημα επανεξέτασης επιβολής προστίμου
      – ΠΑΕ ΟΦΗ              ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτημα επανεξέτασης επιβολής προστίμου
      – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   ΑΝΑΚΛΗΣΗ απόφασης επιβολής προστίμου
     

8. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
                                                                              
    (α) Άδειες 69Α
     – ΠΑΕ Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ 2013            
       Vandekerkhof Carlo 100%                  ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 10-02-2014 και ώρα 12.00