Διακρίσεις για τον Εθνικό στους Πανελλήνιους Εφήβων-Νεανίδων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης ήταν οι  μεγάλοι πρωταγωνιστές στην προκριματική φάση των αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης εφήβων – νεανίδων περιοχής Θράκης.

Τα πρώτα φαβορί των αγώνων, ο 16χρονος Θέμης Λιατός του Εθνικού στους εφήβους και η 14χρονη Ηρώ Κοζάρη, επίσης του Εθνικού στις νεάνιδες, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, κέρδισαν τις πρωτιές στις κατηγορίες τους και προκρίθηκαν, για το μεγάλο ραντεβού της τελικής φάσης, που θα διεξαχθεί από 12 ως 14 Απριλίου  στην Αθήνα.

Έγιναν αρκετοί αγώνες που κρίθηκαν στον πόντο σε κόντρα σετ. Όλα τα λεφτά ήταν οι ημιτελικοί Πιπιλάκη – Χατζηκωνσταντινίδη που κρίθηκε υπέρ του αθλητή του Εθνικού στον πόντο κόντρα σετ, ενώ και ο άλλος ημιτελικός Λιατός – Ψειράκης κρίθηκε στο κόντρα σετ. Στον τελικό οι συναθλητές του Εθνικού Λιατός και Πιπιλάκης κοντραρίστηκαν και η τύχη χαμογέλασε στον Λιατό που νίκησε τον Πιπιλάκη με 3-2 σετ, (9-11, 11-9, 12-10, 9-11, 11-9).

Στις νεάνιδες η 14χρονη Κοζάρη του Εθνικού , δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να καταβάλει την αντίσταση της εξαιρετικής Χαριτούδη Ελένης της Φιλίας Ορεστιάδας, ενώ και στον άλλο ημιτελικό μεταξύ της Καμπορούδη Χ. του Φάρου Αλεξ/πολης και της πανκορασίδος Βασιλειάδου Θεοδώρας του Εθνικού, λίγο έλειψε να γύρει υπέρ της 12χρονης αθλήτριας του Εθνικού όταν κέρδιζε 2-1 σετ και 5-1 στο 4ο σετ, τελικά η Χριστίνα Καμπορούδη πιο έμπειρη κέρδισε στο κόντρα σετ.

Στον τελικό η Κοζάρη απέδειξε απλά ότι αυτή την στιγμή είναι η κορυφαία αθλήτρια της Θράκης στις κατηγορίας κορασίδων και νεανίδων. Κέρδισε εύκολα την Καμπορούδη με 3-0 σετ (11-6, 11-3, 11-7). Οι επιτυχίες των αθλητών και των αθλητριών του Εθνικού στα ατομικά αγωνίσματα σηματοδοτούν και τις προκρίσεις στα ομαδικά τόσο των εφήβων όσο και των κορασίδων. Σ’ αυτό οδηγούν τόσο οι επιτυχίες στα ατομικά αγωνίσματα, όσο και οι θέσεις των αθλητών και των αθλητριών στις Ranking List της Ομοσπονδίας.