EΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι Oρέστης Ορεστιάδας – ΑΕ Διδυμοτείχου

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Ο Ορέστης Ορεστιάδας ήταν ο μεγάλος νικητής του εξ αναβολής ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου, αφού επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του δεύτερου Διδυμοτείχου χάρη σε γκολ του Στέρεφ στο 44ο λεπτό της συνάντησης, αγωνιζόμενος μάλιστα με δέκα παίκτες από το 75’ λόγω αποβολής του Θεμελάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα της Ορεστιάδας ουσιαστικά καπάρωσε την πρώτη θέση του ομίλου, αφού αποσπάστηκε με διαφορά οκτώ βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΔ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο γκολκίπερ του Ορέστη Οτέμπερης, που κράτησε την πολύτιμη για την ομάδα του νίκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 21ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Πετρόπουλου Σ. πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Ντινούδη. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου γκολ ο Στέρεφ με ωραία λόμπα αξιοποίησε ιδανικά την κάθετη πάσα του Πετρόπουλου Κ. πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ανήκε και πάλι στον Ορέστη με το σουτ του Ντινούδη στο 48’ να εξουδετερώνει ο Ντινούδης. Τέσσερα λεπτά μετά ο Γιαννόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει για το Διδυμότειχο, όταν το σουτ του από πλεονεκτική θέση πέρασε απελπιστικά άουτ. Στο 64’ ο Οτέμπερης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ελευθεριάδη. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0, αλλά ο Ντινούδης στο τετ-α-τετ νίκησε τον Μεμέτογλου. Στο επόμενο λεπτό ο Θεμελάκης άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του με δεύτερη κίτρινη. Στο 83’ ο Οτέμπερης αρνήθηκε την ισοφάριση στον Ελευθεριάδη κρατώντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Κυριαζίδης-Βασιλόπουλος-Σαβούδης.

ΜΓΣ ΟΡΕΣΤΗΣ (Νόλης) :Οτέμπερης, Κοτζά, Θεμελάκης, Γουγουλιάς, Πατίδης, Πετρόπουλος Σ, Δοϊνούδης (83΄ Λόλακας), Πετρόπουλος Κ., Μεμέτογλου (89΄ Δερνεκτσής), Στέρεφ, Κιολές (77΄ Καραγιάννης).

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Ντινούδης, Μυλωνάς (68΄Μανουσιάδης), Τσιτσκάρης, Τζουμακίδης, Πουλιλιός (79΄Ζιαρτούδης), Παυλίδης, Ελευθεριάδης, Ιντζές, Τζανετάκος (52΄ Δραγούμης), Γιαννόπουλος, Παπούδης.