Μεγάλη πρόκριση για τον Εθνικό με πρωταγωνιστές τους… διαιτητές

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά από έναν αγώνα…θρίλερ ο Εθνικός πήρε μια μεγάλη πρόκριση στους οκτώ του κυπέλλου ανδρών, επικρατώντας με 3-2  του Άρη. Ωστόσο στον αγώνα αντί να είναι οι παίκτες πρωταγωνιστές, αποδείχθηκαν οι… διαιτητές, που άφησαν με πολλά παράπονα και τις δύο ομάδες. Στο τέλος, όπως είναι λογικό, φωνάζει περισσότερο αυτός που ηττήθηκε. Και αυτός είναι ο Άρης, οι παίκτες και οι παράγοντες του οποίου έχουν βγει στα… κάγκελα.

Ωστόσο όταν προηγείσαι στο τάι μπρέικ με 10-13 και 12-14 και στο τέλος χάνεις το παιχνίδι, δεν μπορεί να σου φταίει μόνο η διαιτησία. Όπως αντιστοίχως, όταν λέγεσαι Εθνικός, είσαι πρώτος σε βαθμολογία, προηγείσαι με 2-1 σετ και 17-10 στο τέταρτο και αντί να καθαρίσεις τον αγώνα, χάνεις το σετ και αυτός οδηγείται στην ρώσικη του τάι μπρέικ, επίσης δεν μπορεί να σου φταίει (μόνο) η διαιτησία. 

Κατά συνέπεια, όποιος και να έχανε, θα διαμαρτύρονταν. Έχασε ο Άρης. Διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του δεύτερου διαιτητή Γιάννη Ιωαννίδη, ιδίως στις τελευταίες φάσεις. Στο 13-11 για τον Άρη στο 5ο σετ ο Κυριακίδης έκανε επίθεση και χρεώθηκε με «υπέρβαση». Στο 14-12 για τον Άρη δόθηκε μπλοκ άουτ στον Ράιτς με τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται για «άουτ». Αν οι διαιτητές συμφωνούσαν με την γνώμη τους, τότε το ματς θα τελείωνε με δυσάρεστη κατάληξη για την ομάδα του Έβρου.

Αλλά το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα υπέρ του Εθνικού, αν δεν είχαν γίνει άλλα λάθη εις βάρος της ομάδας του Έβρου, τα οποία προκάλεσαν την μήνη των παραγόντων και των φίλων της ομάδας, κυρίως προς τον πρώτο διαιτητή. Ο Άρης έχει παράπονα από τον δεύτερο κυρίως διαιτητή, ο Εθνικός από τον πρώτο. Η διαιτησία τα θαλάσσωσε και δυστυχώς άφησε να περνάει σε δεύτερη μοίρα ένα άγριας ομορφιάς παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά, το εντυπωσιακό είναι ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τελείωσε τον αγώνα με 16 άσσους (τους μισούς από τον Μιγιαήλοβιτς!) και 23 μπλοκ, αλλά την πρόκριση την πήρε στον πόντο καθώς είχε χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας στην επίθεση, θέμα στο οποίο πρέπει να βρει άμεσα λύση ο Σάκης Μουστακίδης. Γενικά, οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 16 άσσους, 50 επιθέσεις, 23 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων και του Άρη προήλθαν από 6 άσσους, 52 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων.

Το άλλο ενδιαφέρον που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι στο παιχνίδι αυτό βρέθηκε στην αποστολή του Εθνικού μετά από πολύ καιρό και ο Σταύρος Κασαμπαλής, ο οποίος αγωνίστηκε κιόλας (αντιθέτως έμεινε εκτός ο Κυριακίδης και ο Εθνικός παρατάχθηκε με… τρεις πασαδόρους!!!). Όσον αφορά τον Άρη πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, οι Σίμο Ντάμποβιτς και Ζένια Γκόρτσιανιουκ, οι οποίοι πέρασαν κάποια στιγμή ως αλλαγές, λίγες ώρες αφότου εκδόθηκαν τα δελτία τους.

Το ματς από την αρχή είχε τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι που ένα μπλοκ πάνω στο Μιγιαήλοβιτς έκανε το 16-18 , ενώ η διαφορά πήγε στους 3 με ένα νέο μπλοκ πάνω στον Ράιτς για το 18-21. Ο Εθνικός δεν μπόρεσε ανατρέψει τα δεδομένα και ο Άρης βρέθηκε μπροστά στα σετ. Μάλιστα, αμέσως μετά, ο Άρης συνέχισε δυνατά και με την ψυχολογία στα ύψη απέναντι σε έναν αμήχανο Εθνικό προηγήθηκε με 12-16. Ωστόσο, αρχικά, με  ένα σερί 4-0 από τους γηπεδούχους το ματς ήρθε στα ίσια για το 16-16. Λίγο αργότερα, με τα σερβίς του Μιγιαήλοβιτς, το 19-18 έγινε 24-18 και ο Εθνικός ισοφάρισε σε 1-1. 

Τα πράγματα στο τρίτο σετ ήταν πιο εύκολα για τον Εθνικό, ο οποίος ενώ βρισκόταν μπροστά από νωρίς, αλλά ξεκαθάρισε την κατάσταση μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Το 16-15 έγινε 19-15 και 22-18 με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τα πράγματα θα ήταν εύκολα για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, μόνη της τα έκανε… δύσκολα.  Πολλοί σκέφτηκαν ότι το ματς τελείωσε καθώς ο Εθνικός προηγήθηκε με 16-9 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και 17-10 λίγο αργότερα. Όμως ο Άρης είχε διαφορετική γνώμη και ισοφάρισε με 18-18 μετά από ένα σερί 4-0 και άσσο του Ντίνα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, προηγήθηκαν ξανά με τρεις κάνοντας  το 21-18 αλλά οι κίτρινοι επανήλθαν για την ισοφάριση σε 21-21. Στο 23-22, με δύο πόντους του Αρμενάκη ο Άρης έφτασε στο σετ μπολ (23-24). Ο Εθνικός ισοφάρισε, αλλά ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο σετ μπολ και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. 

Αν στο τέταρτο σετ έκανε την ανατροπή ο Άρης, στο πέμπτο την έκανε ο Εθνικός και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-13 και 12-14 αλλά με πόντους του Παπάζογλου (επίθεση και μπλοκ) κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Άρης έχασε άλλα δύο ματς μπολ (τέσσερα συνολικά) και στο 17-17 ήρθε ένα λάθος σερβις από την ομάδα του Άρη και ένας άσσος από τον Ράιτς για να δώσουν στον Εθνικό μια πρόκριση… φάρμακο ενόψει της δύσκολης συνέχειας, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών από την πλευρά των παικτών και των φίλων του Εθνικού και πολλών παραπόνων από την πλευρά του Άρη. 

Πλέον, στην επόμενη (προημιτελική) φάση η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει πάλι σαν γηπεδούχος σε νοκάουτ αγώνα την ΑΕΚ, που τον απέκλεισε στο Λιγκ Καπ και τον αντιμετωπίζει στην έδρα της το ερχόμενο Σάββατο για το πρωτάθλημα. Για αυτό και η νίκη, με όποιον τρόπο και αν ήρθε, αποτελεί βάλσαμο για τον Εθνικό, που θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στην διοργάνωση αλλά και να γεμίσει τα ταμεία του, δεδομένου ότι θα αγωνιστεί ξανά εντός έδρας και μάλιστα απέναντι σε έναν εμπορικό αντίπαλο.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Ιωαννίδης

Τα σετ: 3-2 (22-25, 25-20, 25-18, 24-26, 19-17)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς 29 (20-49 επ, 4 άσσοι, 5 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 23 (13/33 επ, 8 άσσοι, 2 μπλοκ, 70% υπ – 57% άριστες), Αγγελόπουλος, 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπάζογλου 12 (7/11 επ, 5 μπλοκ), Ανέστης Δαλακούρας 8 (6/25 επ, 2 μπλοκ, 57% υπ – 46% άριστες), Ανδρεάδης 12 (4/12 επ, 2 άσσοι, 6 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 40% υπ – 35% άριστες), Κώστας Δαλακούρας 1 (1 άσσος), Σιδηρόπουλος 1 (1 μπλοκ), Κασαμπαλής

ΆΡΗΣ (Σπύρος Φίνος): Κυριακίδης 12 (8/25 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 63% υπ – 55% άριστες), Ντίνας 11 (5/7 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Παπαδημητρίου 8 (8/22 επ), Χαριτωνίδης 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Γάτσης 4 (1/7 επ, 3 μπλοκ), Αρμενάκης 29 (25/48 επ, 4 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 66% υπ – 56% άριστες), Τσομπάνογλου (λ, 100% υπ – 50% άριστες), Χατζηπαραδείσης 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Ντάμποβιτς 1 (1/1 επ), Γκόρτσανιουκ 1 (1/2 επ)

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ