ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Κληρώνει την Τετάρτη η δεύτερη φάση της Α1 Κατηγορίας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μπορεί στις συζητήσεις των φίλων του αθλήματος να κυριαρχεί η κλήρωση της Εθνικής Ομάδας μετά και την wild card που έλαβε για την συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ (κληρωθήκαμε στον Β’ Όμιλο της Σεβίλλης με αντιπάλους τις Αργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο), ωστόσο στην Θράκη οι φίλοι της καλαθοσφαίρισης ασχολούνται με μια άλλη κλήρωση: αυτήν των αγώνων της Β φάσης του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα 16:30) στα Γραφεία της Ενωσης στην Κομοτηνή.

 

Την τελευταία μέρα της πρώτης φάσης, από τον αγώνα ΑΟ Σερρών – Αστέρας Καβάλας, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες του α’ ομίλου, αυτού της Ανατολικής Μακεδονίας, που θα ακολουθήσουν τον Ορφέα Νέου Σκοπού στο γκρουπ για τις θέσεις 1-6. Όλα τα άλλα είναι, πλέον γνωστά, καθώς στον δεύτερο όμιλο της Θράκης έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Με την άνετη επικράτηση επί του Αρίωνα Ξάνθης, η Φιλία Ορεστιάδας εξασφάλισε το Σάββατο την 3η θέση και με τη νίκη της ΑΕ Κομοτηνής επί του ΑΟ Χρυσούπολης στο ντέρμπι κορυφής, έγιναν γνωστά όλα τα αποτελέσματα που θα μεταφερθούν και στα δύο γκρουπ της τελικής φάσης (αυτό της ανόδου και εκείνο του υποβιβασμού).

Έτσι, ότι και αν γίνει στα παιχνίδια Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης-Φιλία Ορεστιάδας και Αρίων Ξάνθης-ΑΕ Κομοτηνής το ερχόμενο Σάββατο, δεν έχει σημασία.

Οι ομάδες της ΑΕ Κομοτηνής, του ΑΟ Χρυσούπολης και της Φιλίας Ορεστιάδας θα μπουν στο γκρουπ για τις θέσεις 1-6 με την πρώτη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος να κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ενώ ο Αρίωνας Ξάνθης  και η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης θα αγωνιστούν για τις θέσεις 7-10 μαζί με άλλες δύο ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία, επιδιώκοντας να αποφύγουν τον υποβιβασμό.