ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο ντέρμπι τίτλου της Ασπίδας με τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ματσάρα με τα όλα της ήταν το ντέρμπι της Ασπίδας με τον ΓΑΣ Κομοτηνής στο «Χριστίνα Χριστοδούλου» της Ξάνθης, που κατά πάσα πιθανότητα έκρινε και σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή του Γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με την Ασπίδα να επικρατεί με 50-49 σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε.

Περιμέναμε να είναι ντέρμπι αλλά η εξέλιξη του αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από ψυχοφθόρα, αλλά και συνάμα πολύ ενδιαφέρουσα για όσους βρέθηκαν στο παλατάκι του Ευμοίρου. Αν και το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν προδιάγραφε το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει με το 6-7 της πρώτη περιόδου να μοιάζει φυσιολογικό λόγω του άγχους και της μεγάλης βαρύτητας που δόθηκε από τΙς δύο ομάδες στην άμυνα, στην δεύτερη περίοδο και οι δύο ομάδες έγιναν πιο επιθετικές με τις παίκτριες του ΓΑΣ να είναι πιο εύστοχες και να καταφέρνουν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενες με 19-25.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτριες της Ασπίδας προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά και να ξαναμπούν πιο γερά στο κόλπο της νίκης, καταφέρνοντας να μειώσουν την διαφορά με το τέλος της περιόδου σε 3 πόντους και στο 30-33. Και ενώ στην τελευταία περίοδο όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενες θα πάρουν μια μεγάλη νίκη, μια και δύο λεπτά πριν το τέλος προηγούνταν με 41-49, οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ πραγματοποίησαν τρομερό comeback έχοντας ευστοχία στης βολές και βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες κατάφεραν με το άκουσμα της κόρνας να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη με 50-49.

Εκανε ετσι η Ασπίδα αποφασιστικό βήμα για την διατήρηση των σκήπτρων στο πρωτάθλημα των Γυναικών, με τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν και ιδιαίτερα αυτό στην Καβάλα με την τοπική Ένωση πιθανόν να είναι μια ευκαιρία για να οριστικοποιήσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Διαιατητές: Μαγκάδας – Σπηλιώτης

Δεκάλεπτα: 06 – 07, 19 – 25 (ημίχρονο), 30 – 33 , 50 – 49 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ) :  Παπαϊωάννου 4 , Καραλίδου Στ. 13 , Παπαευαγγέλου 13(2) , Ομερογλου , Καρακατσάνη , Καραλή , Αντώνογλου 10 , Μαμαλιγκάτζη , Πιλε ,Σουλιώτη 6 , Καραλίδου Β. 4 , Ποντίκα .

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπαδόπουλός) : Μαργαρίτη 10 , Σεβδυνίδου 14(2) , Δαμανάκη 2 , Λιούρτα 6 , Ψωμαδοπούλου , Κεχαγιά , Δουκούτση 5(1) , Ψυλλάκη 12 .