Ο φύλακας – άγγελος του Πανθρακικού: Το κεφάλι χαμηλά & κοιτάμε μπροστά

Αποστολή στην Βέροια: Κώστας Καραγιάννης

–  Όταν ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα, όλοι οι παίκτες του Πανθρακικού έτρεξαν πάνω στον Γιώργο Αθανασιάδη. Ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν η αποκάλυψη του αγώνα. Τέταρτος στην ιεραρχία στον Πανθρακικό, κλήθηκε μετά την κόκκινη στον Πασχαλάκη στο τρίτο λεπτό να υπερασπιστεί την εστία των Κομοτηναίων και μάλιστα υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες: με την Βέροια να έχει κερδίσει πέναλτι.

Λίγο η κακή εκτέλεση του Μπεν, λίγο η τύχη, λίγο τα αντανακλαστικά του Αθανασιάδη, το πέναλτι χάθηκε! Το μηδέν παρέμεινε. Και με μερικές εντυπωσιακές ακόμα επεμβάσεις στην διάρκεια του ματς, αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης έτσι ώστε ο Πανθρακικός να επιστρέφει στην Κομοτηνή χωρίς να ηττηθεί στην Βέροια, αν και έπαιζε σε όλο το ματς με παίκτη λιγότερο.

“Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα”, είπε λίγο μετά στο ThrakiSportS, όταν σπεύσαμε να του δώσουμε με την σειρά μας συγχαρητήρια (φωτό). Είχαν προηγηθεί τα συγχαρητήρια του Μάντζιου και φυσικά όλων των συμπαικτών του. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ότι ο Αθανασιάδης είχε κληθεί και πέρυσι στην Βέροια, πάλι τέτοια εποχή (στις 3 Φλεβάρη) να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, όταν είχε τραυματιστεί ο Κουτσόπουλος. Και τότε τα είχε πάει περίφημα. Τώρα ήταν αναπληρωματικός του Πασχαλάκη, με δεδομένον τον (μόνιμο) τραυματισμό του Κουτσόπουλου και την τιμωρία του Σέρεμερ. Κλήθηκε ξανά να σώσει την κατάσταση και τα πήγε περίφημα!

Με καταγωγή από το Κιλκίς και έχοντας συμπληρώσει πλέον τα 20 του χρόνια, βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον Πανθρακικό. “Έχει καλά στοιχεία και πολλά περιθώρια βελτίωσης, κάτι που θα φαίνεται καθημερινά μέσα από την δουλειά που κάνει στην προπόνηση” μας είπε ο Γιάννης Πλαβούκος, ο προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού, που έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους γκολκίπερ της χώρας και μπορεί με το έμπειρο μάτι του να κρίνει καλύτερα από τον καθένα τους γκολκίπερ της χώρας. Συνομιλούσαμε μαζί του, όταν ήρθε για να επιβιβαστεί στο πούλμαν ο “ήρωσας” του Πανθρακικού στην Βέροια.

“Όταν κλήθηκαν να αγωνιστώ έτσι όπως έγινε, προσπάθησαν να είμαι ψύχραιμος και να ακούω τις συμβουλές του προπονητή μου. Κράτησα το μηδέν, όλη η ομάδα κρατήσαμε το μηδέν. Συνεχίζουμε τη δουλειά και κρατάμε το κεφάλι χαμηλά. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, καθώς έχουμε μεσοβδόμαδα ένα νέο δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας, στο οποίο οι βαθμοί είναι απαραίτητοι για να φτάσουμε πιο γρήγορα στην μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής”, ήταν μερικά από τα λόγια του Γιώργου Αθανασιάδη που δικαιολογημένα διεκδικεί τον τίτλο του MVP του Πανθρακικού στο συγκεκριμένο παιχνίδι…