Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Όπεν μέσα από… «θρακιώτικο» ημιτελικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το λογαριασμό ελληνικών μεταλλίων μέσα στο 2014 σε διεθνείς διοργανώσεις άνοιξε το τζούντο και ο Αλέξης Ντανατσίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους Νέους την περασμένη χρονιά, βγήκε νικητής του ελληνικού εμφυλίου που προέκυψε στο Ευρωπαϊκό Όπεν ανδρών/γυναικών της Σόφιας.

 

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, επικράτησε στον τελικό των ρεπεσάζ του πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους το 2013, Ρομάν Μουστόπουλου και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αφήνοντας τον αντίπαλό του στην 5η θέση της κατηγορίας των -81 κιλών. Ωστόσο σε αυτόν τον αγώνα υπάρχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, που έχει άμεση σχέση με την Θράκη μας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο Έλληνες τζουντόκα αναμετρώνται σε τελικό ή ρεπεσάζ μια διοργάνωσης. Τους δέκα τελευταίους μήνες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές και αμφότερες αυτό έχει συμβεί στην Θράκη.

Πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι ήταν στον τελικό του περσινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2013 στην Ξάνθη, με τον Ντανατσίδη να βγαίνει νικητής. Ο Μουστόπουλος που ανήκει στον Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη, φρόντισε να πάρει τη ρεβάνς στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών που διεξήχη τον περασμένο Δεκέμβριο στις Φέρες.

Ρεβάνς για αυτήν την ήττα στον Έβρο πήρε ο Ντανατσίδης στην… Σόφια. Νίκησε κατά σειρά τον Ουκρανό Βολόσιν, τον Ρώσο Σεβοτσούκοφ, τον Μρβάλιεβιτς από το Μαυροβούνιο και τον Γέρμαν από την Σλοβενία πριν βγει νικητής και από τον ελληνικό εμφύλιο. Όσον αφορά τον Μουστόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της κατηγορίας, νίκησε τον Σέρβο Οστόγιτς, τον Ούγγρο Ουνγκβαρί και τον Λευκορώσο Στσιασένκα, για να γνωρίσει δύο σερί ήττες από τους Τσοκνιάι (Ουγγαρία) και Ντανατσίδη. 

Κάπως έτσι λοιπόν, ένα ζευγάρι που είδαμε δύο φορές πέρυσι στην Θράκη σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων, πέρασε τα σύνορα και έφωσε αυτή τη φορά μάχη για ευρωπαϊκό μετάλλιο…