Η ξεχωριστή τιμή στον «δάσκαλο» Καμπερίδη από τον πρόεδρο του ΜΓΣ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μπορεί ο αγώνας του Εθνικού να μην κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ, όμως η διοίκησή του κέρδισε τις εντυπώσεις με την επιλογή της πριν την έναρξη της αναμέτρησης να βραβεύσεις μια μεγάλη μορφή του βόλεϊ της περιοχής: τον Γιώργο Καμπερίδη.

Ο Καμπερίδης γεννήθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ, ήρθε στην Θεσσαλονίκη και το 1982 πήγε στην Αλεξανδρούπολη και τον Εθνικό με απόφαση του τότε προέδρου του Μιχάλη Παρασκευόπουλου. Λίγο καιρό μετά ανέβηκε στην Ορεστιάδα και θεωρείται ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για να αποτελέσει ο νομός Έβρου την πρωτεύουσα του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή είναι η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο είχε καταφέρει να φέρει τον μεγάλο Νίκο Σαμαρά, στη μνήμη του οποίου διεξάγεται το Λιγκ Καπ, στον χώρο του βόλεϊ. Η πρώτη ενασχόληση του Σαμ με τον αθλητισμό ήταν το καράτε. «Από την πρώτη ημέρα που πήγα στην Ορεστιάδα, όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν, για ένα εξαιρετικό ψηλό παιδί που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και άρχισα να τον ψάχνω, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά τον είδα συμπτωματικά μπροστά μου στο περίπτερο έξω από το Δημοτικό Σχολείο. Ήταν Νοέμβριος του 1985 κι εκεί του είπα χωρίς περιστροφές “Εσύ θα έρθεις να παίξεις βόλεϊ” και τον πήρα και πήγαμε στο γήπεδο. Στην αρχή μου ξέφυγε και δεν ήθελε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να πάω σπίτι του. Εκεί τον παρότρυνε η γιαγιά του κι έτσι ξεκίνησε».

«Ο Νίκος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε από τα χέρια μου. Ήταν αφοσιωμένος σ’ αυτό που έκανε και γι’ αυτό έπαιζε μέχρι τώρα. Πολλοί τον είχαν παρεξηγήσει, αλλά δεν ήταν ο άνθρωπος που παρουσίαζαν κάποιοι. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του, απλά όταν λες τα πράγματα με το όνομα τους, τότε ακούς και… διάφορα. Κρίμα γιατί έφυγε ένας σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος», είχε σχολιάσει ο Γιώργος Καμπερίδης μετά την απώλεια του αετού του Έβρου.

Αυτόν τον «δάσκαλο» του βόλεϊ λοιπόν τίμησε πριν την έναρξη του ημιτελικού του φάιναλ φορ ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Μανόλης Βουκουρεσλής. «Σας εύχομαι να έχετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσεται την προσπάθεια. Χρειάζεται σκληρή δουλειά», του είπε ο Καμπερίδης, όταν παρέλαβε την τιμητική πλακέτα του  για την προσφορά του στο άθλημα καθώς από την πολύχρονη ενασχόληση του βρήκε και ανέδειξε εκατοντάδες βολεϊμπολίστες. 

Τι και αν ο Εθνικός δεν τα κατάφερε στο γήπεδο; Με τέτοιες κινήσεις, όπως αυτή που έπραξε η διοίκησή του, ψηλώνει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Εθνικού να αντιληφθούν. Γιατί οι ομάδες πρέπει να τιμούν τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία, ειδικά αν είναι σαν και τον Γιώργο Καμπερίδη…