Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής Ορεστιάδα – ΜΕΝΤ

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τρίτο όμιλο της Α2 Κατηγορίας που θα οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου με πλεονέκτημα έδρας έκανε ο ΑΟ Ορεστιάδας, που μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κέρδισε με το καθαρό 3-0 σετ την ΜΕΝΤ, την μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.

 

Μάλιστα, με την καθαρή νίκη του οι παίκτες του Νίκου Αντωνιάδη υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΜΕΝΤ, αφού είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο στην Θεσσαλονίκη με 3-1 σετ. Οι πράσινοι, μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό που υπολογίζεται ότι στην διάρκεια του αγώνα έφτασε και τα χίλια άτομα, έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Ξεκίνησαν εξαιρετικά δυνατά και κατέκτησαν εύκολα το πρώτο σετ με 25-18.

Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν στο δεύτερο σετ φτάνοντας το σκορ στο 2-5 υπέρ τους. Η Ορεστιάδα όμως, που ήταν πολύ καλά διαβασμένη για τον αγώνα, με ένα σερί 4-0 πήρε το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, αλλά με ένα ξέσπασμα ο ΑΟΟ προηγήθηκε με 23-19 για να πάρει και το δεύτερο σετ με 25-22.

Συγκλονιστική μάχη έγινε στο τρίτο σετ. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο, ωστόσο την κατάλληλη στιγμή η Ορεστιάδα έφτασε στο 24-22. Σπατάλησε τα πρώτα δύο ματς μπολ, αλλά η τρίτη φορά ήταν και η φαρμακερή, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς. Λίγο μετά ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΑΟΟ και την δίκαιη ήττα της ομάδας του.

Έγινε έτσι το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση του ομίλου, δεν πρέπει να ξεχνάει όμως κανείς ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε καθώς κάθε πιθανό στραβοπάτημα μπορεί να αποβεί ολέθριο. “Υποσχεθηκαμε μια αναλογη εμφανιση με θετικο αποτελεσμα…ηρθε…!!! Αφιερωμενη σε σας που μας στηρίζεται και μας πιστεύετε, σας αφιερωνουμε αυτή τη νικη. Μονο ολοι μαζι μπορουμε να πετυχουμε,δεν περισσεύει κανείς. Ευχαριστούμε …….” σχολίασε λίγο αργότερα ο αρχηγός Στέλιος Κεμανετζής στο facebook.

AO ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αντωνιάδης): Καρδαμανίδης, Ποτολίδης, Κεμανετζής, Δημητρούδης, Βλασακίδης, Χουσίδης, Κωνσταντινίδης (λ).
ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Αντιφάκος, Σακόγλου, Δημητριάδης, Παπαϊακώβου, Μποζίδης, Χατζηηλιάδης, Κνάπεκ (λ), Βέλο, Χρυσάφης.