Αυτό (κατάντησε να) είναι το πρόσωπο του φάιναλ φορ: Ιωακείμ Τσουκνάδης!!!

Γράφει η ThrakiSportS Web Team

–  Είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, όπως γράφει σήμερα στο “Φως” ο Στέφανος Λεμονίδης. Ο λόγος για τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Ιωακείμ Τσουκνάδη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας δημοσιογράφος του βόλεϊ (που τυγχάνει και Θρακιώτης και φίλος και συνεργάτης της προσπάθειας του ThrakiSportS): “Το πρόσωπο της διοργάνωσης είναι ο αστυνομικός διευθυντής κ. Τσουκνάδης που απαίτησε αρχικά να μείνουν κενές 300 θέσεις σε γήπεδο χωρητικότητας 700 θέσεων και με τα πολλά τις μείωσε σε 180. Κι όλα αυτά για να μη προκληθούν επεισόδια στον αγώνα Εθνικός-ΑΕΚ, λόγω της παρουσίας οπαδών της δεύτερης, όταν στα ματς του πρωταθλήματος με την ίδια ομάδα, αλλά και με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη συνυπήρξαν φίλαθλοι χωρίς κανένα πρόβλημα”. 

Επειδή οι ασχολούμενοι με τα σπορ μπορεί να μην ξέρουν, ο Ιωακείμ Τσουκνάδης κατάγεται από το Νομό Έβρου, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, μετά από εισιτήριες εξετάσεις το έτος 1982. Υπηρέτησε ως Υπαξιωματικός σε Υπηρεσίες του Έβρου μέχρι το έτος 1984, οπότε και εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών.

Μετά την έξοδό του από τη Σχολή Αξιωματικών, το έτος 1987, υπηρέτησε σε υπηρεσίες Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, ως μάχιμος και από το έτος 1993 στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης (Α.Τ. Τυχερού, Τμήμα Τροχαίας, Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης ως Διευθυντής και ως Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης).

Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ. το 2009 προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και ανέλαβε καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντού Αλεξανδρούπολης. Με νεώτερη δε απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ την 14.03.2010 ανέλαβε καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντού Ξάνθης. Από εκεί, επέστρεψε προ διετίας στην Αλεξανδρούπολη και στις περσινές κρίσεις διατηρήθηκε στην θέση αυτή. 

Έχει φοιτήσει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύθηκε σε όλα τα θέματα Αστυνομικού ενδιαφέροντος, μετεκπαιδεύθηκε επίσης στις Η.Π.Α. και την Κύπρο, σε θέματα Ασφαλείας (τρομοκρατίας, αλλοδαπών κ.ά.). Θεωρείται από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς που διαθέτει το αστυνομικό σώμα στην Θράκη.

Ωστόσο έχει προκαλέσει την πίκρα των διοργανωτών, της Λίγκας και του Εθνικού, διοίκησης αλλά και παικτών, επειδή “φυλάγοντας τα ρούχα του” έχει μετατρέψει ήδη το “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη. Μέσα και έξω από το Κλεστό.

Ήδη από το απόγευμα έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τετραγώνου ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου, με αποτέλεσμα να σχολιάσει λίγο πριν τους αγώνες ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, ένας από τους παίκτες του Εθνικού, στο facebook: “Αποκλεισμένο όλο το τετράγωνο γύρω απο το γήπεδο …. League cup έχουμε παιδια και όλη η πολη γιορτάζει … Ούτε πόλεμο έχουμε ούτε 3500 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν ραντεβού θανάτου με κανέναν ….”