Στην Θράκη για επίσημο αγώνα η… Βραζιλία του Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην Θράκη για επίσημο αγώνα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στον Καναδά, του αντίστοιχου Μουντιάλ του Γυναικείου Ποδοσφαίρου δηλαδή, θα έρθει σε δύο εβδομάδες η Εθνική Νορβηγίας, που θεωρείται κάτι σαν την… Εθνική Βραζιλίας στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Οι Νορβηγίδες έχουν κατακτήσει στο παρελθόν μία φορά τον τίτλο της παγκόσμια πρωταθλήτριας, ενώ μόλις πέρυσι έφτασαν στον τελικό του Euro (όπου ηττήθηκαν από την Γερμανία). Αποτελούν παραδοσιακή δύναμη στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου και προκαλούν πανικό στον άρρενο πληθυσμό σε όποιο γήπεδο και αν παίζουν, όχι μόνο με την τεχνική τους κατάρτιση και τις αγωνιστικές τους δυνατότητες, αλλά και με την εξωτερική τους εμφάνιση – καθότι… Σκανδιναδές.

Αυτήν την ομάδα λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θρακιώτες φίλαθλοι στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 3.00 το μεσημέρι. Τότε θα τεθεί αντιμέτωπη με την Εθνική Ελλάδος στο ΔΑΚ Κομοτηνής, σε έναν επίσημο αγώνα για την Προκριματική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καναδά που ήδη τραβά τα βλέμματα στην Βόρεια Ευρώπη, όπου το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα. Μάλιστα, ο αγώνας της Κομοτηνής απασχολεί και την ιστοσελίδα της FIFA.

Είναι τυχεροί λοιπόν οι θρακιώτες και δη οι κομοτηναίοι φίλαθλοι, που ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης κατάφερε να πείσει τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ να αναθέσουν την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα στην Ένωση της Θράκης, κάτι που θα φέρει κέρδη και στην τοπική κοινωνία (αφού είναι προφανές ότι η πολυπληθής ομάδα της Νορβηγίας θα βρεθεί για τουλάχιστον δύο ημέρες στην πόλη , με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται).

Για την Ελλάδα σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει ένα τεστ απέναντι σε ένα από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου γυναικείου ποδοσφαίρου. Ωστόσο για τους φιλάθλους θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μια ομάδα υψηλής τεχνικής και αγωνιστικής κατάρτισης, που θαμπώνει όμως όχι μόνο με τα αγωνιστικά της επιτεύγματα αλλά και με την εξωτερική της ομορφιά. Και αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε, πάρτε μια γεύση από εικόνες της τελευταίας πενταετίας, για να συνειδητοποιήσετε ποιες περιμένουμε σε δυο εβδομάδες στην Θράκη μας…