Νέο μπάχαλο! Στον αέρα (και) ο αγώνας του κυπέλλου Εθνικού – Άρη!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Της… μουρλής γίνεται αναφορικά με τον αγώνα κυπέλλου Εθνικού – Άρη, που οριστικά και αμετάκλητα προγραμματίστηκε για το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης (4/2). Ο Εθνικός με βραδινή του ανακοίνωση δήλωσε μέχρι και αδυναμία έκδοσης άδειας τέλεσης του αγώνα και εκτύπωσης εισιτηρίων, μετά από έντονο παρασκήνιο που είχε προηγηθεί, και ενώ τα βλέμματα όλων είχαν αρχίσει να στρέφονται στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κανονικά οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος επρόκειτο να διεξαχθούν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και μόνο. Μετά από αίτημα της Volley League, λόγω της διεξαγωγής του Λιγκ Καπ στην Αλεξανδρούπολη 31/1 και 1/2, ζητήθηκε να οριστεί σαν ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και η Τρίτη 28 Ιανουαρίου. Η ΕΟΠΕ συμφώνησε σε αυτό, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συμφωνία των σωματείων.

Κάπως έτσι, ορίστηκαν για Τρίτη οι αγώνες Φοίνικα – Ολυμπιακού, Παναχαϊκής – ΑΕΚ και Παμβοχαϊκού – Λαμίας, όχι όμως και το παιχνίδι Εθνικού – Άρη. Για το παιχνίδι αυτό, ο Εθνικός ζητούσε επίσης να πάει Τρίτη, ο Άρης όμως το αρνούνταν με το επιχείρημα ότι η ομάδα είχε ταξίδι από την Σύρο για το πρωτάθλημα, θα επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη ξημερώματα Δευτέρας και δεν θα ήταν δυνατόν να μπει την ίδια μέρα ξανά στο λεωφορείο για να ταξιδέψει και να παίξει την επομένη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Εθνικός επέμενε για Τρίτη, ο Άρης ζητούσε Τετάρτη που ο Εθνικός αρνούνταν για αγωνιστικούς λόγους αλλά και πρακτικούς, αφού έπρεπε να ετοιμαστεί το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης ενόψει του φάιναλ φορ με την τοποθέτηση νέου δαπέδου. Κάπως έτσι δόθηκε η σολομώντεια λύση του να… αναβληθεί ο αγώνας και να πάει για την άλλη εβδομάδα, Τρίτη ή Τετάρτη. Απόφαση που τελικά συνέφερε και τις δύο ομάδες – και λέγεται ότι έχει προκαλέσει την ανεπίσημη αντίδραση από ΑΕΚ, Φοίνικα και Λαμία για ευνοϊκή μεταχείριση του (γηπεδούχου) Εθνικού ενόψει Λιγκ Καπ.

Οι μέρες περνούσαν και ο αγώνας Εθνικού – Άρη δεν έλεγε να οριστεί. Κάπως έτσι, το πρωί της Τετάρτης (29/1) έφυγε έγγραφο στην Ε.Ο.ΠΕ. μαπό το ΤΑΠ Άρης με το οποίο ενημέρωνε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία νέα αλλαγή στην ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Κυπέλλου, απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, έστειλε ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι», ύστερα από επικοινωνία του Προέδρου του Ερασιτέχνη Θωμά Γιώτα με τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, συμφώνησαν να μεταφερθεί ο αγώνας που κανονικά επρόκειτο να γίνει το διήμερο 28 και 29 Ιανουαρίου για την επόμενη Τρίτη (4/2).

Όπως ωστόσο έγραψε το volleynews, ο Εθνικός ζήτησε εκ νέου μεταφορά της αναμέτρησης για μία μέρα αργότερα (Τετάρτη 5/2). Ωστόσο ο Άρης με επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη (29/1) στην Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ενημέρωσε ότι είναι κάθετος σε νέα αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα. Στην επιστολή αυτή προφανώς δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά του Εθνικού, οι άνθρωποι του οποίου τρέχουν και δεν φτάνουν με την διεξαγωγή του Λιγκ Καπ. 

Στο μεταξύ, η ΕΠΟΕ είχε φροντίσει ήδη από το πρωί της Τετάρτης (29/1) να ορίσει για το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης (5/2) και τον αγώνα της Νίκης Αλεξανδρούπολης με την Ελπίδα Αμπελοκήπων, για την Α2 Ανδρών, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το παιχνίδι με του Εθνικού με τον Άρη δεν θα γίνει εκείνη την ημέρα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μία ημέρα πριν. Η επίσημη οριστικοποίηση όμως της διεξαγωγής του αγώνα ήρθε σήμερα το πρωί (30/1) στο περιθώριο της κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Η ανακοίνωση από την ΕΟΠΕ προκάλεσε την έκρηξη του Εθνικού, που θεωρεί ότι κρατιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έτσι εκδόθηκε το βράδυ, αν και παραμονή του Λιγκ Καπ, μακροσκελής ανακοίνωση με ευθεία επίθεση στην διοίκηση της ΕΟΠΕ για τον ορισμό του αγώνα του Κυπέλλου Τρίτη και όχι Τετάρτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός έχει ως εξής:

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς σήμερα το πρωί τον ορισμό του αγώνα κυπέλλου της ομάδας μας με την ομάδα του ΑΡΗ για την ερχόμενη Τρίτη 4/2/2014 και εκδηλώσαμε άμεσα την δυσαρέσκειά μας στον υπεύθυνο της ΕΟΠΕ για τον ορισμό του αγώνα.

Φαίνεται μάλλον στην ΕΟΠΕ λειτουργούν όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά , αλλά κάτω από την πίεση δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων ομάδων και δυστυχώς αποφασίζουν με γνώμονα την μία άποψη μόνο.

Αλήθεια κύριοι της ΕΟΠΕ αν μπορείτε να μας απαντήσετε στα παρακάτω εύλογα ερωτήματά μας, τότε θα επανέλθουμε και θα επανορθώσουμε.

1- Είναι αλήθεια ότι κάτω από την αφόρητη πίεση του ΑΡΗ και του προέδρου του κυρίου Γιώτα, αποφασίσατε την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα από την Τρίτη 28/1/2014 χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις έντονες αντιρρήσεις του ΕΘΝΙΚΟΥ και του προέδρου του κ. Τζίμα (που σημειωτέον βρισκόταν στο Βέλγιο για ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας), μόνο και μόνο επειδή ο ΑΡΗΣ θα επέστρεφε αργοπορημένα από τη Σύρο όπου θα αγωνιζόταν για το πρωτάθλημα το Σάββατο 25/1/2014 ? Μάλιστα στο τέλος ο ΕΘΝΙΚΟΣ δια μέσω του προέδρου του ΤΑΑ δέχτηκε τελικά αυτή την αναβολή , για να μην οξύνει περισσότερο τα πνεύματα.

2- Είναι αλήθεια κύριοι της ΕΟΠΕ ότι με την επιστροφή της ομάδας μας από το Βέλγιο επικοινώνησε ο κος Αθανασόπουλος και ρώτησε τον κύριο Τζίμα για τον ορισμό του αγώνα 4 ή 5/2/14 δηλ. Τρίτη ή Τετάρτη , ο οποίος και απάντησε ότι προτιμάει Τετάρτη 5/2/2014 , λόγω της διεξαγωγής του final four του league cup στην Αλεξανδρούπολη και του υψηλότατου φόρτου εργασιών που υπάρχει από αυτήν την υποχρέωση διοικητικά και οργανωτικά ? Εδώ ο κος Αθανασόπουλος έδειξε την κατανόησή του και είπε ότι ο αγώνας θα γίνει Τετάρτη 5/2/2014 .

3- Είναι αλήθεια ότι ο ορισμός του αγώνα καθυστερούσε ανησυχητικά και παρά τις καθημερινές μας οχλήσεις , μόλις σήμερα Πέμπτη ώρα 11.00 π.μ. όπου όλη η πόλη και ομάδα και παράγοντες του Εθνικού ασχολούνται με το league cup εδέησε η ΕΟΠΕ να πληροφορήσει τελεσίδικα την απόφαση ορισμού του αγώνα για την Τρίτη 4/2/2014 και μάλιστα με επιτακτική επιθυμία του ΑΡΗ πριν τις 19.00 μ.μ.?

Κύριοι της ΕΟΠΕ έχουμε γίνει θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου , απλά μην μας περνάτε για χαζούς γιατί με τις αποφάσεις σας υποτιμάτε την νοημοσύνη μας . Γιατί άραγε η ΕΟΠΕ να υποκύπτει στα θέλω και τις επιθυμίες και τις απειλές ενός σωματείου , το οποίο μόλις χτές έκανε παρέμβαση στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μαυρομάτη με επιστολή του που έχει δημοσιευτεί σε όλα τα μέσα , λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για την άποψη του Εθνικού και για την συμμετοχή του Εθνικού στο league cup χωρίς δείχνει ίχνος σεβασμού στον αντίπαλο αλλά με το έτσι θέλω να κινεί γη και ουρανό προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντά του . Και μάλιστα να απειλεί μέχρι και για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα .

Εμείς θέλουμε να πληροφορήσουμε ότι έχουμε βασικότατες ενστάσεις γιατί :

1- Δεν ζητήσαμε εμείς καμία αναβολή του αγώνα αλλά ο ΑΡΗΣ και την δεχτήκαμε .

2- Είναι δυνατόν μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών να οργανωθεί ο συγκεκριμένος αγώνας ? Γιατί εμείς δηλώνουμε ότι αδυνατούμε ακόμη και εισητήρια να τυπώσουμε σε τόσο σύντομο διάστημα.

3- Η αγωνιστική κούραση του ΑΡΗ που έπαιξε στη Σύρο έγινε σεβαστή , ενώ του Εθνικού δεν ενδιαφέρει κανέναν απολύτως .

4- Η Αστυνομική Δνση άραγε ρωτήθηκε αν μπορεί να λάβει μέτρα προστασίας ?

5- Η άδεια τέλεσης του αγώνα πότε θα εκδοθεί κύριοι ?

Ζητούμε να πρυτανεύσει λογική ώστε να λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα ΑΜΕΣΑ και να παραμεριστεί ο σκόπιμος φόβος του ΑΡΗ τον οποίο διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι μάγκες φαίνονται μέσα στα γήπεδα και όχι με δηλώσεις τις οποίες θεωρούμε ανάξιες λόγου και αναφοράς και φυσικά δεν απαντούμε .

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την ΕΟΠΕ για την διεξαγωγή ή μη του συγκεκριμένου αγώνα.