Όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, μία ημέρα πριν την έναρξη του Final 4 του Λιγκ Καπ στην Αλεξανδρούπολη, η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, των προπονητών και παικτών των συμμετεχουσών ομάδων.

Αρχικά δηλώσεις πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας και ο πρόεδρος όλων των τμημάτων του Εθνικού Μανόλης Βουκουρεσλής. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι προπονητές, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος από τον Φοίνικα Σύρου, ο Άκης Φλαούνας της ΑΕΚ καθώς και ο Σάκης Μουστακίδης του Εθνικού. Η Λαμία δεν παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, λόγω του ότι…. βρισκόταν (ακόμα) στο δρόμο προς Αλεξανδρούπολη, με τον Εβρίτη προπονητή της Κώστα Δεληκώστα να στέλνει γραπτώς τις δηλώσεις του σχετικά με το Final 4!!!  Όσον αφορά τους παίκτες μίλησε ο Ανέστης Δαλακούρας από πλευράς Εθνικού, την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Γιάννης Μαντέκας και τον Φοίνικα Σύρου ο Θάνος Τερζής.

Ο Γιάννης Τζίμας δήλωσε: “Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη και φιλόξενη Αλεξανδρούπολη. Ευχόμαστε να διεξαχθεί μια διοργάνωση, που θα μείνει στην ιστορία. Όταν έκανα αυτή την πρόταση για ανάληψη του Λιγκ Καπ, δε μπορούσα να σκεφτώ όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία 24ωρα. Είναι λογικό να υπάρχει ζήτηση εισιτηρίων από όλες τις ομάδες. Προσπαθούμε να πείσουμε την αστυνομία ότι όλοι θα είναι αγώνες μέσα σε φίλαθλα πλαίσια. Δυστυχώς θα υπάρχει κενή ζώνη ασφαλείας 180 θέσεων, κάτι που σαφέστατα μας βρίσκει αντίθετους και σαν Εθνικός και σαν ΕΣΑΠ. Η ΑΕΚ θα πάρει 130 εισιτήρια, η Σύρος και η Λαμία 20, η ΕΣΑΠ κάποιες προσκλήσεις και τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί στον Εθνικό. Θα κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξουμε την απόφαση της αστυνομίας, αφού και οι 4 ομάδες είμαστε αντίθετες σ’ αυτό το μέτρο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας”.

Ο Μανόλης Βουκουρεσλής είπε: “Στόχος μας είναι να γίνει μια πραγματική γιορτή του Βόλεϊ. Ευχόμαστε σε όλους καλή διαμονή. Ελπίζουμε να γίνει μία διοργάνωση που θα έχουν όλοι να την θυμούνται για χρόνια”.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: “Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Λιγκ Καπ για τη φιλοξενία. Θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στον Νίκο Σαμαρά. Θα είναι ένα όμορφο και ανταγωνιστικό τουρνουά”.

Ο Άκης Φλαούνας επισήμανε: “Ευχαριστώ τη διοργανώτρια αρχή και την Αλεξανδρούπολη. Για μας είναι μια πρόκληση αυτός ο θεσμός καθώς είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε σε Final 4. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ότι μας αξίζει θα το πάρουμε. Δε θα μας επηρεάσει η βαθμολογική διαφορά του πρωταθλήματος, καθώς είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση”.

Ο Σάκης Μουστακίδης πρόσθεσε: “Ελπίζω ότι θα γίνουν δυνατά παιχνίδια. Θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο, φαβορί δεν υπάρχουν. Θέλει σεβασμό, προσοχή το κάθε ματς. Στόχος μας είναι να παίξουμε αυτό που μπορούμε, αποβάλλοντας τον τίτλο του φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες σ’ αυτή τη διοργάνωση”.

Ο Κώστας Δεληκώστας τόνισε: “Ο Φοίνικας είναι το φαβορί στο δικό μας ματς και ο Εθνικός στο άλλο. Εύχομαι να γίνει μια ωραία διοργάνωση”.

Ο Θάνος Τερζής είπε: “Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Εμείς σαν ομάδα έχουμε κάνει καλή δουλειά από το καλοκαίρι. Θέλουμε να παίρνουμε μέρος στα μεγάλα παιχνίδια. Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα το άθλημα ήταν ο Νίκος Σαμαράς”.

Ο Γιάννης Μαντέκας δήλωσε: “Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος μας σαν ΑΕΚ είναι να κατακτήσουμε το Λιγκ Καπ. Το τουρνουά έχει δυνατές ομάδες, γι’ αυτό και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η πρωτεύουσα του Έβρου πιστεύω θα κερδίσει  το στοίχημα της φιλοξενίας”.

Ο Ανέστης Δαλακούρας επισήμανε: “Το τουρνουά θα είναι πολύ δύσκολο και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αγωνιστικό πρόσωπο που θα δείξει η κάθε ομάδα στο γήπεδο. Θέλουμε να πάμε καλά στο Final 4 του Λιγκ Καπ, όπως και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Είναι χαρά μας που διεξάγεται αυτό το τουρνουά στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας μ’ αυτόν τον τρόπο και τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά με τον οποίο είχα την τύχη να παίξω και ως συμπαίκτης”. 

Στο μεταξύ, ο Εθνικός κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου οι παίκτες καλούν τον κόσμο της Θράκης για το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της περιοχής σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Δείτε το… 

[iframe width=”640″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/PyLkR-TsRTY” frameborder=”0″ allowfullscreen]