Το ρεκόρ του Ολαϊτάν στα Πηγάδια και η κόκκινη που… γκρέμισε φούρνους

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Αλλοι «πνίγονται» στα Πηγάδια, όμως ο Μάικλ Ολαϊτάν «αντλεί» γκολ! Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει σκοράρει σε όλες τις επισκέψεις του στην έδρα της Ξάνθης και μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με… ξεπατικωτούρα.

 

Τρία στα τρία με κοινό παρονομαστή το 0-2 μετράει ο 21χρονος επιθετικός, μετά και την επικράτηση του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή.

Οι δύο προηγούμενες βέβαια επιτεύχθηκαν με τη φανέλα της Βέροιας. Όπως θυμήθηκε η εφημερίδα “Goal”, στις 23 Φεβρουαρίου 2013 ο Ολαϊτάν είχε μοιράσει ασίστ στον Κάρλος Κόστλι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του συλλόγου της Ημαθίας για την 23η αγωνιστική της Super League (και γκολ και ασίστ δηλαδή, όπως και χθες). Περίπου ένα μήνα πριν -στις 30 Ιανουαρίου 2013- η Βέροια είχε αποδράσει με 0-2 από τα Πηγάδια και για τον θεσμό του Κυπέλλου, με τον Ολαϊτάν να «κλειδώνει» τότε το διπλό στο 79′.

Εν τω μεταξύ, η αποβολή του Χοσέ Χολέμπας ήταν η πρώτη εις βάρος του Ολυμπιακού στη Super League ύστερα από 2 χρόνια, 3 μήνες και 11 μέρες (και 76 ματς). Ο προηγούμενος ποδοσφαιριστής που πήρε πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια ήταν ο Φρανσουά Μοντέστο (με δεύτερη κίτρινη στο 88′) στις 15 Οκτωβρίου 2011 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

 

Για απευθείας κόκκινη θα πρέπει να ανατρέξουμε στις 27 Φεβρουαρίου 2011, όταν στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός (1-1), ο Αλμπερτ Ριέρα χτύπησε εκτός φάσης τον Γιάννη Κοντοέ στο 73′.