Όσα έγιναν στον αγώνα των Νέων ανάμεσα σε ΕΠΣ Ξάνθης και Έβρου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Την πρώτη της νίκη πέτυχε στο Ενωσιακό πρωτάθλημα των Νέων η ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Έβρου με το τελικό 3-2 να αφήνει μια πίκρα στους φιλοξενούμενους για την τροπή που είχε το παιχνίδι και ικανοποίηση στην ομάδα της Ξάνθης για την πρώτη νίκη στον θεσμό.

 

Τίποτα εν προμήνυε την εξέλιξη που θα είχε το παιχνίδι, τουλάχιστον από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την γηπεδούχο Ξάνθη να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα καταφέρνοντας μόλις με την συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα να προηγείται με 2-0. Αρχικά στο 3’ με πολύ ωραίο σουτ του Τσάπαρη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κοντογιαννίδης με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Με την γηπεδούχο ομάδα να έχει το πλεονέκτημα των δύο γρήγορων τερμάτων, οι παίκτες χαλάρωσαν, σε αντίθεση με αυτούς του Έβρου που προσπαθούσαν να συνέλθουν από το κακό ξεκίνημα ψάχνοντας κυρίως από τα άκρα διαδρόμους για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, κάτι που μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν κατάφεραν με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης Μετεντζίδη να μην αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Στην επανάληψη όμως το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στα τελευταία 17 λεπτά. Στο 73’ ο Σαραντίδης εκμεταλλεύτηκε αναμπουμπούλα στην άμυνα της Ξάνθης και με πλασέ από κοντά μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του, για να έρθει ο Σκαρλάτος στο 82’ με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-2 παγώνοντας τους γηπεδούχους σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πανηγύρισαν έντονα το γκολ της ισοφάρισης, τόσο έντονα μάλιστα που από τους πανηγυρισμούς ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Έβρου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε!!! Και εκεί που όλα έδειχναν πως θα είχαμε ακόμη μια ισοπαλία για την ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης ήρθε η φανταστική ατομική ενέργεια του Γεωργιάδη που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε  από τους αμυντικούς του Έβρου. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσάπαρης που δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σοφοκλής Γιαλαμουίδης με βοηθούς τους  Γιώργο Μπαχαρίδη και Πολυξένη Χαραλαμπίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν ο περιφερειακός προπονητής της Α’ Ένωσης Μπάμπης Μουρατίδης με τους υπευθύνους των Ακαδημιών της Skoda Ξάνθη Βασίλη Δανιήλ και Περικλής Καλογιάννη.  

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (Σπυριδόπουλος): Μετεντζίδης, Κυριαζάτης, Κιομουρτζής, Γεωργιάδης, Λάϊτσας, Πεντεζίδης(79’ Γατσέλος), Τσάπαρης, Αγγελίδης, Παπαδόπουλος, Κοντογιαννίδης(59’ Ζυριανίδης), Γκατζόγιας(70’ Ευφραιμίδης)  

ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ (Βουρδόγλου): Παπαδόπουλος Κ. , Κεσκίνης, Σκαρλάτος(84’ Παπαδόπουλος Α.), Πεταλωτής, Σακαλάκης, Τσιλιάκης, Ευστρατιάδης, Πιλτικάκης, Γαλανάκης, Δεδελούδης, Ρουσίδης(51’ Σαραντίδης)