Πυρκαγιά στην οικεία Ταξιλδάρη στην Κομοτηνή! Οι πρώτες πληροφορίες…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στο σπίτι κορυφαίου αθλητανθρώπου της Κομοτηνής, στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, πίσω από το ΔΑΚ Κομοτηνής όπου δίνει τους αγώνες του ο Πανθρακικός.

Ο λόγος για την τριώροφη κατοικία του Κούλη Ταξιλδάρη, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του μπάσκετ της Θράκης, ιδιαίτερα αγαπητός τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του (ο γιος του Άλεξ επίσης διακρίνεται στον αθλητισμό και έχει δοξάσει την πόλη και την χώρα ως παραολυμπιονίκης της κολύμβησης). Ο Κούλης Ταξιλδάρης έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αποτέλεσε τον προπονητή της θρυλικής ομάδας του ΓΑΣ Κομοτηνή και κάθισε και στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για υλικές ζημιές, στον επάνω όροφο του τριώροφου κτηρίου. Ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους και τις κάμερες που έτρεξαν αμέσως να καταγράψουν το συμβάν, ο τρίτος όροφος δεν κατοικούνταν καθώς ήταν στην φάση της διαμόρφωσης.

“Οι δύο καπνοδόχοι από τα τζάκια των διαμερισμάτων του πρώτου και του δευτέρου ορόφου μάλλον έκαναν την ζημιά. Το πρωί είδαμε κάποιους καπνούς, φωνάξαμε τον τεχνίτη που είχε κάνει τις μονώσεις, μας είπε ότι δεν τρέχει τίποτα αλλά αρκετή ώρα αργότερα ένας γείτονας είδε να βγαίνει πυκνός καπνός, μας ειδοποίησε και καλέσαμε την πυροσβεστική. Οι ζημιές είναι μόνο υλικές και περιορισμένες στα κεραμίδια και ένα κομμάτι  της σκεπής που θα πρέπει να ξαναγίνει, ευτχυώς ο συγκεκριμένος όροφος ήταν ακατοίκητος και δεν έχει ούτε επίπλωση, διαφορετικά θα ήταν πιο σοβαρά τα πράγματα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας”, ήταν τα πρώτα λόγια του Κούλη Ταξιλδάρη μετά το συμβάν.   

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο, καθώς το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη. Δείτε βίντεο με δηλώσεις του, όπως ανέβηκε στο youtube από το inspost:

 

[iframe width=”854″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/4K1psgyqNTs” frameborder=”0″ allowfullscreen]