Β Εθνική (ΕΣΠΕΘΡ): Θρίλερ με την βαθμολογία τους άνδρες

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μεγάλο μπέρδεμα έχει προκύψει αναφορικά με το ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος στο πρωτάθλημα του Δ’ Ομίλου της Β΄Εθνικής Ανδρών, μετά και τη νίκη της ΑΕ Κομοτηνής επί του Έβρου Σουφλίου με 3-2 σετ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Κομοτηνή.

Όποιoς έμπαινε μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στο επίσημο site της Ένωσης, θα διαπίστωνε στην βαθμολογία που αναφέρονταν ότι ο Έβρος Σουφλίου και η ΑΕ Κομοτηνής ισοβαθμούν μεν στην πρώτη θέση, αλλά θα έβλεπε στον πίνακα πρώτη την ΑΕΚ. 

Αυτό είναι λάθος, γιατί βάσει της προκήρυξης, σε περιπτώσεις ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια (άρθρο 15 της γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων). Στο Σουφλί ο Έβρος είχε νικήσει με 3-0 την ΑΕ Κομοτηνής, ενώ στην Κομοτηνή οι κίτρινοι κέρδισαν με 3-2. Κατά συνέπεια, το Σουφλί υπερτερεί στην περίπτωση της ισοβαθμίας.

Το λάθος έχει διορθωθεί πλέον, ωστόσο ήταν αρκετό για να προκαλέσει αναστάτωση για λίγες ώρες. Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη θέση θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως όλα δείχνουν, αλλά ακόμα είναι αβέβαιη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά ως προς την άνοδο της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας στην Α2 Κατηγορία.

Θυμίζουμε συνοπτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου:

Καβάλα – Ερμογένης Ξάνθης 3-2

ΑΕ Κομοτηνής – Έβρος Σουφλίου 3 – 2

Ρεπό: Σέρρες ’94 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ)

1. Έβρος Σουφλίου 14

2. ΑΕ Κομοτηνής 14

3. Καβάλα 9

4. Ερμογένης Ξάνθης 5

5. Σέρρες ’94 0