Τούρτα σε Μακρυδημήτρη και δηλώσεις Χασομέρη και Σαρακατσάνου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Μία… τούρτα προσέφερε ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Πανθρακικός Μπάμπης Κυρλίδης στον Διονύση Μακρυδημήτρη κατά την διάρκεια των δηλώσεων του τελευταίου στη Nova, μετά το τέλος του θριάμβου του Πανθρακικού απέναντι στον Πανιώνιο. Βλέπετε, ο νεαρός αμυντικός των Κομοτηναίων είχε γενέθλια και τα γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο.

 

«Υγεία και μόνο υγεία» , ευχήθηκε ο Μακρυδημήτρης, που δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη του Πανθρακικού και στάθηκε ιδιαίτερα στην καλή εικόνα απέναντι στους «κυανέρυθρους» και στην ομοιογένεια της ομάδας παρά την απουσία του Κάσες: «Ο Κάσες είναι σημαντική απουσία εχει αποδείξει ότι είναι σπουδαίο παίχτης, όμως η ομάδα έχει ομοιογένεια, παίζουμε όλοι για την ομάδα, σήμερα νομίζω ήμασταν καλύτεροι , ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε το κάτι παραπάνω και φτάσαμε στη νίκη με ευρύ σκορ». 

Σε ερώτημα αν ο Πανθρακικός μπορεί να παίξει Ευρώπη, απάντησε: «Ο στόχος είναι η παραμονή και μόνο αυτό. Όταν την εξασφαλίσουμε και μαθηματικά τότε ότι καλύτερο ας έρθει στη συνέχεια». 

Γενέθλια είχε μια ημέρα πριν και ο εκ των αρχηγών του Πανθρακικού Αντώνης Λαδάκης, ενώ ο έτερος αρχηγός, Αχιλλέας Σαρακατσάνος σχολίασε: «Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι για την ομάδα μας. Χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο είμαι τρεις χρονιές στην ομάδα και το μυστικό είναι το καλό κλίμα και υγεία που έχει η διοίκηση. Προσπαθούμε για ότι καλύτερο έχοντας την υποστήριξη της διοίκησης. Δεν είναι τυχαίο κάθε χρονιά είναι και καλύτερη».

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου ο Σαρακατσάνος είπε: «Για το σκορ παίζουν ρόλο οι συγκυρίες. Χθες είχαμε την ευτυχία να σκοράρουμε τέσσερις φορές και έτσι η νίκη μας μετατράπηκε σε θρίαμβο. Έπαιξε ρόλο ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, αλλά και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια του αντιπάλου. Εμείς έχουμε μια αγωνιστικότητα στο γήπεδό μας και με λίγη τύχη βάλαμε τέσσερα γκολ». Ειδικά για τον Ιγκόρ είπε«Ο Ιγκόρ είναι άψογος επαγγελματίας και μεταφέρει εμπειρία. Πέρα από τη βραζιλιάνικη τέχνη είναι εργάτης μέσα στο γήπεδο. Μας έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ευτύχημα να τον έχουμε στην ομάδα μας».

Για τις αποχωρήσεις στο τέλος της σεζόν, ο “Σάρα” είπε: «Όταν φεύγει κόσμος υπάρχει ένας προβληματισμός, ωστόσο έχεις την πεποίθηση ότι η διοίκηση θα τους αντικαταστήσει. Στην προετοιμασία πιστέψαμε σε εμάς και θέσαμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι η παραμονή. Έχουμε δείξει ότι με σωστή δουλειά δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ». Τέλος, για τους στόχους του Πανθρακικού είπε: «Μπορεί να γίνουμε κουραστικοί, αλλά στόχος μας είναι η παραμονή. Όπως λέει και ο προπονητής μας κοιτάμε προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Μόνο όταν εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας θα κοιτάξουμε το τι καλύτερο μπορούμε να αποκομίσουμε από τη φετινή σεζόν. Προς το παρόν η θέση μας, μας δημιουργεί μια ελευθερία να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι».

Τέλος, δηλώσεις μετά το παιχνίδια με τον Πανιώνιο, πέρα φυσικά και από τον προπονητή Άκη Μάντζιο, έκανε και ο κομοτηναίος επιθετικός και των σκόρερς της αναμέτρησης Δημήτρης Χασομέρης, που στάθηκε στη δυναμική της έδρας, τονίζοντας παράλληλα πως πρωταρχικός στόχος παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής. Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Επιβάλαμε το παιχνίδι μας, καταφέραμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο έστω και με κακό αγωνιστικό χώρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε και πολλά γκολ.  Μας βοηθάει η έδρα μας, παίζουμε καλύτερα εδώ πέρα αν και εκτός αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα είχαμε πάρει πιο πολλούς βαθμούς. Όταν το ματς είναι στην ισοπαλία και η ώρα περνάει προσπαθείς να δώσεις κάτι παραπάνω για να πετύχεις το γκολ. Νομίζω δεν σταματήσαμε λεπτό και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Όσο πιο ψηλά είμαστε παίζουμε πιο άνετα. Ο στόχος των πλέι οφ είναι πολύ μακρινός για μας. Πρώτα να σωθεί η ομάδα και μετά βλέπουμε».