Επιστρέφει στην Ελλάδα (αλλά όχι για την Ξάνθη) ο Μ. Γκσπούρνινγκ

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Μίκαελ Γκσπούρνινγκ και όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας, ο οποίος είναι εδώ και αρκετές μέρες σε επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ, αφού έμεινε ελεύθερος από το Σιάτλ, ήρθε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, για να προχωρήσει η μεταγραφή του.

Ο Γκσπούρνιγκ είναι σε επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αυτή την ώρα περνά από ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον κυλούσαν όλα ομαλά, θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο. 

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από δημοσιογράφους της της Αυστρίας. «Ο Γκσπούρνινγκ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδας της Ελλάδας», αναφέρει σε δημοσίευμα της αυστριακή εφημερίδα για τον Διεθνή Αυστριακό τερματοφύλακα.

O έμπειρος τερματοφύλακας έμεινε πριν λίγο καιρό ελεύθερος από τους Σιάτλ Σάουντερς ομάδας του αμερικάνικου Major League Soccer και φυσικά είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την πετυχημένη παρουσία του με την ομάδα της Ξάνθης.

Ο 32χρονος Αυστριακός γκολκίπερ ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Αούστρια Βιέννης και το 2001 αγωνίστηκε στη Λέομπεν. Έμεινε ως το 2004 και στη συνέχεια ακολούθησε μια διετία στην Πάσινγκ. Το 2007 τον απέκτησε η Ξανθη από την οποία αποχώρησε το 2012 μετρώντας 89 συμμετοχές, ενώ την περίοδο εκείνη κλήθηκε και στην Εθνική Αυστρίας, στην οποία έχει 3 παρουσίες. Τελευταία ομάδα στην καριέρα του, ήταν οι Σιάτλ Σάουντερς (MLS) με τους οποίους αγωνίστηκε σε 49 ματς.

Eφόσον έρθει ο Γκσμπούρνινγκ στον ΠΑΟΚ, αυτό θα είναι το τέλος του Χακόμπο από την ομάδα, τον οποίο λέγεται ότι από τον ΠΑΟΚ αναζητούν ομάδα για να τον δώσουν δανεικό (μόλις το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο με 250.000 όπως λέγεται και δύσκολα θα δεχτεί να λυθεί), όπως επίσης και το τέλος του Ιτανζ το καλοκαίρι, ο οποίος τώρα παίζει δανεικός στην Τουρκία.