Video: Διαμαρτυρία ΚΑΟΔ σε διαιτητές-Τσανίδη για εκπρόθεσμο τρίποντο

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Ο ΚΑΟΔ, η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο πρωτάθλημα της Basket League, δημοσιοποίησε σήμερα στο επίσημο site του την επίμαχη φάση με το σουτ του Δημήτρη Τσαλδάρη στην εκπνοή της παράτασης του σαββατιάτικου αγώνα με την Κηφισιά, για την οποία υποστηρίζει ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο.

Παραθέτει το βίντεο και φωτογραφία απ’ το σουτ, όπου, όπως υποστηρίζει, είχαν ανάψει τα φωτάκια στη μπασκέτα πριν σουτάρει ο Τσαλδάρης, κάτι που σημαίνει ότι είχε μηδενιστεί το χρονόμετρο. Με αυτό το σουτ η Κηφισιά πήρε μεγάλη νίκη με 76-77. 

Ο καθένας μπορεί βέβαια να βγάλει τα συμπεράσματα του, αλλά απ’ αυτά που παρατίθενται, είναι φανερό ότι το σουτ είναι εκπρόθεσμο και δεν έπρεπε να μετρήσει!

Η διαιτητική τριάδα έκανε λάθος και ιδίως ο τρίτος διαιτητής, κ.Παναγιώτου, ο οποίος σύμφωνα με τους Δραμινούς, παρέσυρε και τους άλλους δύο, που είχαν αμφιβολία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως φαίνεται στο βίντεο, ο διαιτητής που είναι κάτω από την ρακέτα δείχνει ότι ο αγώνας έχει λήξει.

Επίσης, οι Δραμινοί στις καταγγελίες τους εμπλέκουν και τον Κομοτηναίο Κομισάριο Σταύρο Τσανίδη, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με όσα διαβάζουμε σε μπασκετικά μπλογκς να υποστηρίζουν να έδειξε “μπάλα” με το που έληξε ο αγώνας, δηλαδή ότι η μπάλα ήταν στο χέρι του παίκτη όταν έληξε ο αγώνας και δεν έπρεπε να μετρήσει το καλάθι. 

Το πως αποφάσισαν μετά από διαβουλεύσεις να μετρήσουν το καλάθι είναι κάτι που οι ίδιοι μόνο μπορούν να εξηγήσουν και σαφώς αφήνει με το αίσθημα της αδικίας τους Δραμινούς, ου βλέπουν μια νίκη να φεύγει μέσα απ’ τα χέρια τους από μια ξεκάθαρη, όπως υποστηρίζουν, φάση.

“Και είναι κρίμα μια ομάδα της Βόρειας Ελλάδας που κάνει υγιή προσπάθεια εδώ και χρόνια να μένει πίσω στο πρωτάθλημα λόγω μιας λανθασμένης, όπως υποστηρίζεται, διαιτητικής απόφασης που ευνοεί όλως τυχαίως και πάλι μια Αθηναική ομάδα”, αναφέρει το basketplus. 

Με ανακοίνωσή του ο ΚΑΟΔ ενημερώνει ότι “Ο ΚΑΟΔ κατέθεσε ένσταση για την τελευταία φάση του αγώνα και πρόκειται να διεκδικήσει με κάθε έννομο τρόπο την δικαίωσή του, γιατί χθες κέρδισε το παιχνίδι!”.

Δείτε το “πάγωμα” της φάσης στο τελευταίο σουτ και τα μαύρα πλαίσια που υπάρχουν στον σουτέρ και στα λαμπάκια της μπασκέτας, που δείχνουν ότι ο ΚΑΟΔ έχει δίκιο!” 

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/LRnvQ9D_kx4?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]