ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Εφηβικού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με το αριστερό ξεκίνησε της υποχρεώσεις του στην τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα του Αρίωνα Ξάνθης, που γνώρισε βαριά ήττα μέσα στην Δράμα από τους Τιτάνες με 71-55.

 

Οι γηπεδούχοι που σε αυτή την τελική φάση καλούνται να υπερκεράσουν το εμπόδιο των δύο Ξανθιώτικων ομάδων (Αρίων και Ασπίδα) ώστε να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είναι και ο στόχος τους, και κατάφεραν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να δείξουν τα «δόντια» τους.

Η ομάδα της Δράμας ξεκίνησε ιδανικά την πρώτη περίοδο και με πολύ «τρέξιμο» και πρέσινγκ κατάφερε να πάρει εξ’ αρχής τα ηνία της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα του Αρίων που δυσκολευόταν πολύ στα να πετύχει κάποιο καλάθι και κατάφερνε να μένει σχετικά κοντά στο σκορ χάρις της βολές, με το 17-10 πάντως της πρώτης περιόδου να δίνει από πολύ νωρίς σημαντικό προβάδισμα για τους Τιτάνες.

Όπως στην πρώτη έτσι και στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης με τους Ξανθιώτες πάντως να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους και με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Ερμείδη να προσπαθούν να χαμηλώσουν την διαφορά, με το τελικό σκορ ημιχρόνου να βρίσκει της δύο ομάδες στο 35-20.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αρίωνα ήταν καλύτεροι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το δυνατό τους σημείο που είναι κάτω από το καλάθι αλλά και με σημαντικά τρίποντα μείωσαν την διαφορά στους 11(50-39). Στην τελευταία όμως περίοδο οι παίκτες των Τιτάνων Δράμας ήταν εντυπωσιακή μην επιτρέποντας στους παίκτες του Αρίων  να μπορούν να κυνηγήσουν κάτι θετικό με το τελικό 71-55 να φέρνει χαμόγελα στους γηπεδούχους, και έντονο προβληματισμό στον Αρίων.

Δεκάλεπτα: 17-10, 35-24 (ημίχρονο), 50-43, 71-55 (τελικό αποτέλεσμα)

ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ (Γρηγοριάδης Ν.): Γαϊτάνης 14, Μαδεμλής 1, Θεολογίδης 20, Γρηγοριάδης 17, Μπάζιος, Μελιάδης, Παπαδόπουλος, Αυγουστάτος, Σαββόγλου 7, Σαββαϊδης, Πολίτης, Πεδίκης 12.

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος Χ.): Παϊτάρης, Ντούβελος 4, Τάσσος, Κοτανίδης 1, Φώτης 3, Σαββουλίδης 8, Ερμείδης 16, Καρτάλης 8, Ζαμπάκης 2, Πιστόλας, Αραλάγιος 13, Παπαδόπουλος