Θρίαμβος των Νέων της Ξάνθης επί του Ολυμπιακού με αρχηγό τον Παρασκευά!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σπουδαία νίκη με 2-1 επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος U20 της Super League Ολυμπιακού πέτυχαν οι Νέοι της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιάσωνα Παπαδημητρίου, που πέρασε σαν αλλαγή και σκόραρε δύο φορές για την ομάδα του χαρίζοντας στους Θρακιώτες μια πολύ σημαντική νίκη που τους βάζει ξανά  στο κόλπο του τίτλου και αποδεικνύει ότι η ομάδα δεν επηρεάστηκε από το θρίλερ όλης της εβδομάδας με την εκδίωξη των Λάσπατζη (που αποτελεί παρελθόν από την ομάδα) και Παρασκευά (που επέστρεψε και μάλιστα αγωνίστηκε ως βασικός και… αρχηγός!).

Στο πρώτο μέρος και κάτω από συνεχή βροχόπτωση οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους, με τους παίκτες της Ξάνθης να έχουν ελαφρώς περισσότερο την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην εστία του Στρέζου. Όμως και οι φιλοξενούμενοι έφταναν με μεγάλη δυσκολία στην εστία του Δεμένικου με τον κιπερ της Ξάνθης να είναι σταθερός όποτε χρειάστηκε.

Στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο του Ιάσωνα Παπαδημητρίου η Ξάνθη έγινε πολύ πιο επιθετική με το Πέτρο Ορφανίδη κατά κύριο λόγο αλλά και τον Γούλα να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους από τα άκρα της επίθεσης στους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Η πίεση της Ξανθιώτικης ομάδας μετουσιώθηκε σε γκολ με την συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα με τον Βολιώτη επιθετικό της Ξάνθης να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και με ψύχραιμο πλασέ να νικά τον Στρέζο ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Αμέσως μετά το 1-0 οι παίκτες της Ξάνθης έψαξαν το γρήγορο δεύτερο γκολ, ενώ και οι Πειραιώτες άρχισαν να βγαίνουν πιο μαζικά πλέον στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.  Παρά την πίεση, τόσο ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Μανώλης Δεμένικος όσο και η αμυντική τετράδα που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μαζί με τα αμυντικά χαφ της Θρακιώτικης ομάδας, εγκλώβισαν τα ατού των φιλοξενούμενων μην επιτρέποντας τους να φανούν απειλητικοί.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 89’ όταν μετά από εκπληκτική μπαλιά του Πέτρου Ορφανίδη ο Παπαδημητρίου πρόλαβε την έξοδο του Στρέζου και αφού τον πέρασε πλάσαρε στην εστία του Ολυμπιακού γράφοντας το 2-0 με άπαντες στον πάγκο αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στα Πηγάδια να πανηγυρίζουν έξαλα αυτό το γκολ. Η μόνη αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν να μειώσουν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ του Πασαλίδη μέσα από την περιοχή.

Αξίζει τέλος να επαναλάβουμε ότι όχι απλά επέστρεψε στην ομάδα ο Γιάννης Παρασκευάς αλλά αγωνίστηκε και βασικός έχοντας μάλιστα εξαιρετική απόδοση και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φ. Τερετίδης (Χατζηνάκος – Καμπερίδης) του Συνδέσμου Καβάλας.

SKODA ΞΑΝΘΗ( Κεχαγιάς): Δεμένικος, Παρασκευάς, Γούλας (82’ Λαζαρίδης), Προύντζος, Κολλαράς, Καρυπιάδης, Ορφανίδης Π., Μήττας, Ορφανίδης Λ., Πασχαλάκης (88’ Δελής), Βαλαβανόπουλος (49’ Παπαδημητρίου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ( Στόρκ): Στρέζος, Γκούτσιος(66’ Πασαλίδης), Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Παπασάββας, Σιώπης, Νασιακόπουλος(69’ Γαρεφαλλάκης), Βέργος, Γιάνκοβιτς, Ψυχογιός(80’ Ιγνατίδης)