Μίτσελ και Μάουρερ μιλάνε για το Ξάνθη – ΟΣΦΠ, το εγγόνι και τον… σκύλο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τις καθιερωμένες δηλώσεις στην κάμερα της Nova έκαναν Ράινερ Μάουρερ και Μίτσελ, οι προπονητές της Ξάνθης και του Ολυμπιακού δηλαδή, ενόψει του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το βράδυ της Κυριακής στα Πηγάδια. 

 

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία, δεν έχει χάσει για δύο χρόνια και η τελευταία του ήττα ήταν από την Ξάνθη», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ράινερ Μάουρερ στην κάμερα της Nova.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ξάνθη απέναντι στον Ολυμπιακό, δηλωσε: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε απέναντι στον Ολυμπιακό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να παίξουμε όπως με τον ΠΑΟΚ, να δημιουργήσουμε παρόμοιες ευκαιρίες, αλλά αυτή τη φορά να τις αξιοποιήσουμε. Αν είμαστε πιο συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον Ολυμπιακό είπε: «Περιμένουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει φυσικά να χάσει το παιχνίδι. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε όπως με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πήραμε κεφάλι στο σκορ, αλλά θα πρέπει να το διατηρήσουμε και στο δεύτερο ημίχρονο αυτό. Περιμένουμε τον Ολυμπιακό ότι θα βγάζει ποιότητα όσο περνάει η ώρα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας αν θέλουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη τις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει πανηγυρίσει νίκη, σχολίασε: «Παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια αλλά για διάφορους λόγους δεν καταφέραμε να πάρουμε νίκες. Αυτό που μετράει είναι ότι παίξαμε καλά και σε αυτό δίνω μεγάλη σημασία». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι καλό για την ψυχολογία μας ότι πήραμε τον βαθμό κόντρα στον Εργοτέλη γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι, παρά το ότι παίξαμε καλά. Κόντρα στον Εργοτέλη καταφέραμε και πήραμε τον βαθμό στο τέλος και αυτό μας βοηθάει για τη συνέχεια».

Για το αν μπορεί η Ξάνθη να παίξει καλύτερα απέναντι στον Ολυμπιακό είπε: «Θα πρέπει να περιμένουμε την Ξάνθη να παίξει καλύτερα. Θα πρέπει να την περιμένουμε να παίξει όπως με τον ΠΑΟΚ και ακόμη καλύτερα». Τέλος, για τον κόσμο της Ξάνθης είπε: «Ο κόσμος φυσικά και θα περιμένει μια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό όπως πριν από δύο χρόνια, αλλά θα πρέπει να δούμε τι έγινε και στα επόμενα παιχνίδια που ακολούθησαν. Ο Ολυμπιακός είναι 20 παιχνίδια χωρίς ήττα και μόνο ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός κατάφεραν να του αποσπάσουν βαθμούς και αυτούς με ισοπαλίες».

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ σε εκτενή συνέντευξή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό εξήγησε ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής: «Πιστεύω πως η Ξάνθη είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Μπορεί τα τελευταία αποτελέσματά της να μην είναι τόσο θετικά γιατί δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν. Είναι μία ομάδα, όμως, η οποία πάντα μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αν ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακα τον Τσέμα και προχωρήσουμε στον Βάλλα που παίζει στο κέντρο της άμυνας. Ξέρουμε τον Σολάρι, τον Σολτάνι, τον Μάνταλο. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Και για αυτό το λόγο πρέπει εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Γιατί αν δεν το κάνουμε και δεν παίξουμε με ένταση, σίγουρα η Ξάνθη είναι μία ομάδα η οποία μπορεί να μας δημιουργήσει δυσκολίες».

Στο ερώτημα ότι στις κερκίδες του γηπέδου της Ξάνθης θα είναι και οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως συνέβη την Τετάρτη στην Τρίπολη και το αν η παρουσία τους δίνει ώθηση στην ομάδα, απάντησε : «Φυσικά, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι ένα ματς που μοιάζει με το περσινό, γιατί βρίσκουμε την Ξάνθη σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα παιχνίδι με αρκετές δυσκολίες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε το ίδιο επίπεδο με το περσινό μας παιχνίδι. Θα πάμε να παίξουμε καλά. Αυτό γιατί έχουμε κυρίως μία υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους μας οι οποίοι θέλουν να βλέπουμε πάντα την ομάδα να κερδίζει. Και φυσικά για να τους ευχαριστήσουμε που πάντα μας ακολουθούν, όπου και αν παίζουμε.

Έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο προτέρημα σαν ομάδα. Οι περισσότερες ομάδες πρέπει να ζητήσουν από τους φιλάθλους τους να τους ακολουθήσουν. Εμείς δε χρειάζεται να κάνει τέτοιο. Το κάνουν από μόνοι τους. Όπου και να παίζουμε είναι μαζί μας στο πλευρό μας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το συνειδητοποιήσουμε, όχι μόνο σαν επαγγελματίες, αλλά και σαν άνθρωποι».

Τέλος, ο Μίτσελ αποκάλυψε ότι πρόσφατα απέκτησε… εγγονάκι: «Έχει αλλάξει πάρα πολύ τη ζωή μου. Αν κάποια στιγμή πίστευα πως στην καρδιά της γυναίκας μου έχω την πρώτη θέση, έκανα πολύ μεγάλο λάθος. Αυτή τη στιγμή έχω περάσει στην τέταρτη – πέμπτη θέση μετά από τους γιους μου, τα εγγόνια μου και δεν ξέρω αν έχω πάει πιο πίσω και απ’ τον σκύλο μου. Θα χρησιμοποιήσω την κάμερα της nova για να ζητήσω από τη γυναίκα μου να επιστρέψει απ’ την Ισπανία. Ακόμη και αν δεν έχω γνωρίσω το εγγόνι μου, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ ευτυχισμένη και για αυτό είναι εκεί κοντά του. Και εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος που το έχω έστω και από απόσταση».