ΕΣΠΕΘΡ: Όσα έγιναν στο μεγάλο ντέρμπι ΑΕ Κομοτηνής – Ερμής Δράμας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιώργος Βασιλείου

 

–  Αποφασιστικό βήμα για την άνοδό για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία έκανε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής, που σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο νίκησε το απόγευμα με 3-2 σετ τον Ερμή Δράμας και πήρε κεφάλι στην βαθμολογία.

 

 

Ο αγώνας, που ήταν εξ’ αναβολής για την 7η αγωνιστική του πρώτου γύρου, αποδείχθηκε συγκλονιστικός σε εξέλιξη, αφού ξεπέρασε τις δύο ώρες σε διάρκεια και κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Με τη νίκη αυτή η ΑΕ Κομοτηνής πήρε με προβάδισμα ενός πόντου, ωστόσο τα πάντα για την άνοδο θα κριθούν στον δεύτερο γύρο στην Δράμα, αν φυσικά μέχρι τότε οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν άλλες απώλειες.

 

Η ΑΕ Κομοτηνής μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κατέκτησε σε 33 λεπτά το πρώτο σετ με 25-23. Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενες φρόντισαν γρήγορα σε 25 λεπτά να ισοφαρίσουν με 14-25, αλλά στο τρίτο σετ οι Θρακιώτισσες πήραν και πάλι προβάδισμα κατακτώντας το με 15-18 σε 29 λεπτά. Στην συνέχεια οι Δραμινές επανήλθαν και ισοφάρισαν σε 2-2 κατακτώντας το τέταρτο σετ με 19-25 σε 30 λεπτά. Πήραν έτσι έναν πολύτιμο πόντο, αλλά όχι και τη νίκη που πήγε στην ΑΕΚ, η οποία στάθηκε πιο ψύχραιμη στο τάι μπρέικ και παίρνοντας από την αρχή προβάδισμα, το κατέκτησε με 15-7 σε 16 λεπτά.

 

Συνολικά η κάθε ομάδα κέρδισε από 98 πόντους (!!!) αλλά σημασία έχει ότι η ΑΕ Κομοτηνής επικράτησε στα πέντε σετ. Το μεσημέρι της Κυριακής οι κιτρινόμαυρες παίζουν δεύτερο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά απέναντι στον Έβρο Σουφλίου, για την δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Αξίζει τέλος να τονιστεί η δυναμική παρουσία του κόσμου,  αφού στον συγκεκριμένο αγώνα το κλειστό της Κομοτηνής γέμισε μετά από πάρα πολλά χρόνια για αγώνα βόλεϊ, από τα χρόνια που η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α1!!!

 

Τα σετ: 25-23, 14-25, 25-18, 19-25, 15-7 

 

Διαιτητές: Μαργαριτίδης, Μαρκίδης

 

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  (Κιοσές): Σουλτάνη, Σταμπουλή, Κιριτζή, Τριανταφύλλου, Λυγγέρη Ευγενία,  Λυγγλερη Γ., Κουλακίδου Παπατζίκα, Ιωαννίδου , Τσιλίκα (λ)

 

ΕΡΜΗΣ ΔΡΑΜΑΣ (Θεοδωρίδης): Καριοφυλίδου, Ζωγραφίδου, Κιουτσούκη Γ, Γκιουτούκη Α, Γαϊτανίδου, Γκιουρτσελίδου, Χατζούδη, Στάικου, Παρλόγλου, Ναθαναηλίδου, Σωτήρογλου (λ)