Ακάθεκτος ο Εθνικός! Νίκησε Παμβοχαϊκό και κράτησε την διαφορά!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Τη 13η νίκη του σε 14 παιχνίδια πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, κερδίζοντας τον Παμβοχαϊκό με 3-0 για τη 14η αγωνιστική της Volley League. Έτσι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παρέμεινε στην πρώτη θέση με διαφορά ασφαλείας από την τριάδα που ακολουθεί, ενώ ο Παμβοχαϊκός έμεινε στους 10 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πιέσουν μόνο στο τρίτο σετ, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τελείωσε 34-32.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο σετ με τον Παμβοχαϊκό να χάνει πέντε ευκαιρίες να κάνει το 2-1, ενώ αντίθετα ο Εθνικός το εκμεταλλεύτηκε κι έκανε το 34-32 και το 3-0. 

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με το Μιγιαήλοβιτς να δείχνει τις προθέσεις του από την αρχή και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι παρόλο που ο Εθνικός προηγούνταν και στα δύο τεχνικά τάιμ άουτ. Στο 22-20 ένα λάθος σερβίς των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στον Παμβοχαϊκό να διεκδικήσει το ματς, με το παιχνίδι να πηγαίνει στο 22-21. Στη συνέχεια οι πόντοι των Ράιτς και Μιγιαήλοβιτς έφεραν το 1-0 για τον Εθνικό. 

Το δεύτερο σετ αποτέλεσε μία εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη αφού μετά το 8-7 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ, αύξησε τη διαφορά κατά 6 πόντους, η οποία μετά έφτασε στους 10 και το 2-0 έγινε με σκορ 25-15. Στο τρίτο και τελευταίο σετ οι δύο ομάδες πάλεψαν για αρκετά λεπτά με τον Παμβοχαϊκό να χάνει πέντε σετ μπολς , και τον Εθνικό να παίρνει τελικά την πολύτιμη νίκη. 

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πέρναγε άνετα από τη Νίκη Αιγινίου και ο Φοίνικας Σύρου κέρδιζε καθαρά τον Άρη στην Σύρο (η τρίτη της παρέας Κηφισιά παίζει την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ). Έτσι διατηρούνταν η απόσταση των πέντε πόντων ανάμεσα στον Εθνικό και τους υπολοίπους. Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 6 άσσους, 49 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 1 άσσος, 41 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

«Ερχόμαστε μετά από μία δύσκολη περίοδο και τον αποκλεισμό μας από την Λένικ. Παίξαμε ένα ματς αρκετά καλά, σε πολλούς τομείς, μόνο το μπλοκ μας δε λειτούργησε όσο έπρεπε να λειτουργήσει. Πήραμε μια καθαρή νίκη, χωρίς απώλειες και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ για τον επόμενο στόχο, που είναι το Final4 που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να είναι μια γιορτή και να το χαρούμε όλοι. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, δεν πρέπει να θεωρούμαστε φαβορί, πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος μας και να κατεβούμε να παίξουμε, όπως πρέπει να παίξουμε», σχολίασε ο Σάκης Μουστακίδης.

Ο λίμπερο της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Άκης Δαρίδης τόνισε: «Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, πήραμε μια διαφορά, επαναπαυθήκαμε  αργότερα. Τελικά χρειάστηκε να μας πιέσουν για να παίξουμε καλύτερα. Καταφέραμε και πήραμε τα δύο σετ εύκολα και κοντέψαμε να κάνουμε το ίδιο λάθος, όπως στο παιχνίδι με τον Άρη. Ευτυχώς δείξαμε πάθος και πήραμε το ματς. Τώρα για τη συνέχεια, πρώτος στόχος  είναι η 1η θέση στο League Cup. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας».

Τέλος, ο αρχηγός της ομάδας και εορτάζων Άκης Σιδηρόπουλος επισήμανε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, αν και το παιχνίδι ήταν επικίνδυνο, λόγω και της κούρασης των συνεχόμενων παιχνιδιών. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στα δύο πρώτα σετ σε αντίθεση με το 3ο σετ που μας πίεσε πολύ στο σερβίς ο Παμβοχαϊκός. Έγινε ένα ντέρμπι, τελικά το πήραμε στην παράταση. Ένα παιχνίδι 3-0, τρεις πόντοι, και συνεχίζουμε».
 
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής
Τα σετ: 25-22, 25-15, 34-32 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θανάσης Μουστακίδης): Ράιτς 18 (14/25 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μιγιαίλοβιτς 19 (17/25 επ, 2 άσσοι, 64% υπ – 55% άριστες), Σιδηρόπουλος, Γραμματικάκης 7 (5/7 επ, 2 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης 10 (8/17 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 72% υπ – 59% άριστες), Ανδρεάδης 8 (5/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ – 67% υπ – 61% άριστες), Αγγελόπουλος.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Στέλιος Καζάζης): Κράουσε, Ποτότσνικ 11 (10/14 επ, 1 άσσος, 76% υπ – 68% άριστες), Κουζούνης 11 (7/22 επ, 4 μπλοκ, 71% υπ – 71% άριστες), Ντόκιτς 15 (13/30 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κανέλλος 8 (6/11 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρήστος 7 (5/7 επ, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ. – 78% υπ – 74% άριστες), Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Μάρκου, Ασπιώτης.

 

-)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
-)  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 100 ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟΥ-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΥ