Οι δηλώσεις του Σάκη Μουστακίδη μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά το τέλος του αγώνα με την Ασέ Λένικ και τον πικρό αποκλεισμό του Εθνικού από την συνέχεια του Challenge Cup, ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης εκανε δηλώσεις αναφορικά με το αποτέλεσμα αλλά και την συνέχεια που έχει από εδώ και στο εξής η ομάδα, καθώς τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

«Αυτά έχει το βόλεϊ… Νίκησαν δίκαια… Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τα δώσαμε όλα στο χρυσό σετ. Ήμασταν ;omvw άτυχοι… Μας πίεσαν οι Βέλγοι στην υποδοχή, μας δημιούργησαν προβλήματα. Άλλωστε είχα πει ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει από τον πρώτο αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο ματς που συνολικά ήταν για όλους μας μία μεγάλη εμπειρία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση παρότι η υποδοχή μας δεν ήταν καλή απόψε. Ξέραμε ότι η Λέννικ στο γήπεδό της θα ήταν διαφορετική. Παρόλα αυτά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. ‘Έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσουμε… Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε!».

Σε σχέση με μία φάση στο τέλος του χρυσού σετ, όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του Εθνικού για κακό σφύριγμα του διαιτητή σε κρίσιμο σημείο του ματς, ο Σάκης Μουστακίδης σχολίασε: «Στη φάση του χρυσού σετ με το φιλέ του Ανδρεάδη στο 10-9 πιστέψαμε πως ήταν λάθος του διαιτητή αλλά ο Ανδρέας παραδέχτηκε πως έκανε φιλέ».

Στη συνέχεια ο Σάκης Μουστακίδης επανέλαβε: «Δεν χρειάζεται να είμαστε θλιμμένοι. Απεναντίας, θα πρέπει να δούμε την επιτυχία της πορείας μας. Παρότι μας μένει η πικρία αν το δούμε ψυχρά δίκαια αποκλειστήκαμε. Οι Βέλγοι ήταν πολύ καλύτεροι στην ποιότητα του παιχνιδιού και θα πρέπει να πάρουμε εμπειρίες από αυτό τον αγώνα. Οι εμπειρίες αυτές είναι και αγωνιστικές και οργανωτικές ώστε να γίνουμε καλύτεροι».

Η ψυχολογία των παικτών του Εθνικού είναι το μεγάλο ζητούμενο ενόψει των αγώνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως στο περπάτημα τα βήματα γίνονται με τη σειρά μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Έτσι και ο Εθνικός. Εφέτος έκανε μία διαφορετική χρονιά. Είναι μεγάλη εμπειρία αυτό που ζήσαμε. Ζήσαμε κάτι ξεχωριστό και εδώ στο Βέλγιο και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο το διαπίστωσαν. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που ήρθαν και μας συμπαραστάθηκαν. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Τους αξίζουν πολλά μπράβο για ότι πέτυχαν σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας. Πρέπει να ξεχάσουμε τον αποκλεισμό και να βάλουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό.Για μας τώρα αρχίζει η σεζόν στην Ελλάδα σχετικά με το κυρίως κομμάτι που είναι οι τρεις διοργανώσεις. Πρέπει να ξεχάσουμε τον αποκλεισμό και να βάλουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό», επανέλαβε στο τέλος των δηλώσεών του, δίνοντας και το στίγμα της επόμενης μέρας.