Σφοδρή επίθεση του διευθυντή του Mega σε Ξυνίδη και Πεταλωτή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος στους θρακιωτες πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου Σωκράτη Ξυνίδη και Γιώργο Πεταλωτή. Αφορμή στάθηκε ένα tweet του Ξυνίδη κατά του ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, καθώς και κάποιιε αντίστοιχες δηλώσεις του Πεταλωτή. Το “αιχμηρό” άρθρο του Χρ. Παναγιωτόπουλου έχει ως εξής:.

Ένας απ’ τους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου, ο Σωκράτης Ξυνίδης, έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι ο Μιχάλης Ιγνατίου -ο σημαντικότερος Έλληνας δημοσιογράφος στις ΗΠΑ- έχει σχέση με αμερικανικά συμφέροντα

«Η περίφημη φερεγγυότητα και πληροφόρηση του κ. Ιγνατίου σε τι συνίσταται εκτός των στενότατων σχέσεών του με τον αμερικάνικο παράγοντα;» τόλμησε να γράψει στο twitter ο άνθρωπος που εύτυχησε -ελέω Παπανδρέου- να εκτοξευθεί στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Προσέξτε: γράφει αυτά τα εμμετικά για τον δημοσιογράφο που, με τη διεισδυτική έρευνά του, μας έχει προσφέρει τόση γνώση του παρασκηνίου στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όση κανένας άλλος.

Τι ήταν εκείνο που κινητοποίησε την παρέα των «κηπουρών» -εκτός του Ξυνίδη, εναντίον του Ιγνατίου στράφηκε και ο Γιώργος Πεταλωτής- που με επικεφαλής τον Παπανδρέου έσπρωξαν την Ελλάδα στο γκρεμό;
Το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος αποκάλυψε στοιχεία που πιστοποιούν την άρνηση του τότε πρωθυπουργού να αποδεχθεί την πρόταση του επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν, για «κούρεμα» του χρέους την άνοιξη του 2010. Πριν από το πρώτο Μνημόνιο, δηλαδή.

Ο Παπανδρέου είχε φοβηθεί να ρισκάρει, λόξω της απόλυτης αντίθεσης των Γερμανών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτά αποκάλυψε ο Ιγνατίου και ο Ξυνίδης ρώτησε δήθεν αθώα να πληροφορηθεί τις πηγές του,  υπαινισσόμενος υπόγειες σχέσεις του με τον αμερικανικό παράγοντα.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι της «παιδικής χαράς» που αποτελείωσε τη χώρα (την είχε μισοτελειώσει ο Κώστας Καραμανλής) θα τρίβουν τα μάτια τους όταν κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου. Όταν αποδειχθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2009 ήξερε επακριβώς την κατάσταση της οικονομίας ο υποψήφιος, τότε, πρωθυπουργός και παρόλα αυτά έλεγε στον κόσμο ότι «λεφτά υπάρχουν»…

Και πολλά ακόμη…

 

Πηγή:  http://www.aixmi.gr