300.000 ευρώ οφείλονται στους διαιτητές! Νέα αναβολή στα πρωταθλήματα…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση στα εθνικά πρωταθλήματα χάντμπολ, αφού οι διαιτητές συνεχίζουν την αποχή τους λόγω των συσσωρευμένων χρεών της ΟΧΕ προς αυτούς.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας ανάμεσα στη Διοίκηση της ΟΧΕ και στους εκπροσώπους των Συνδέσμων Διαιτητών, όπου έγινε ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι κατανοεί τα αιτήματα των διαιτητών, αλλά δεν είναι στην παρούσα φάση σε θέση να τα ικανοποιήσει στο σύνολό τους, με τους εκπροσώπους των διαιτητών να εμμένουν στην απόφασή τους για συνέχιση της αποχής τους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας, κ. Στράτος Κυριακούλιας μίλησε στο sportshero.grαποκαλύπτοντας ότι τα οφειλόμενα στους  διαιτητές για την τελευταία τριετία ανέρχονται σε 300.000 ευρώ, ενώ η ΟΧΕ στη μεταξύ τους συνάντηση ανέφερε ότι μπορεί να δώσει μόλις τα 45.000!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Κυριακούλιας στο sportshero.gr:

«Τα οφειλούμενα της ΟΧΕ προς τους διαιτητές είναι 300.000 ευρώ για τα 3 τελευταία χρόνια (2010-13). Τα ποσά αυτά αφορούν έξοδα που έχουν κάνει οι διαιτητές (μετακίνηση, διόδια) πηγαίνοντας στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων και όχι αμοιβές. Η ΟΧΕ δεν μας πληρώνει από τότε που είχε λεφτά και τώρα που υπάρχει η κρίση, μάς ζητάει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για να πηγαίνουμε στα παιχνίδια.

Στην τελευταία μας συνάντηση μας είπαν να πάρουμε 45.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να γραφτούν στο χιόνι. Πέρσι η Ομσπονδία πήρε επιχορήγηση 900.000 ευρώ και εμείς δεν πήραμε τίποτα, γιατί; Τον Σεπτέμβριο του 2012 πήραμε τα τελευταία χρήματα που ήταν 50.000 ευρώ για οφειλές που αφορούσαν το 2009 και το 2010.

Η απάντηση μας προς την ΟΧΕ σχετικά με την συμμετοχή μας στους αγώνες είναι αρνητική. Η Ομοσπονδία έχει τους υπαλλήλους της καλοπληρωμένους, οι δικοί τους μισθοί δεν καθυστερούν. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, αλλά ας πάρουμε κι εμείς αυτά που μας οφείλονται. Υπάρχουν διαιτητές που τους χρωστάνε ακόμη και 8000 ευρώ. Δεν μπορούμε να αντέξουμε παραπάνω να διογκώνουμε τα χρέη εις βάρος μας.

Η Ομοσπονδία τώρα δεν μπορεί να καλύψει τέτοια ποσά, αλλά και όταν μπορούσε δεν έκανε τίποτα για να τα καλύψει. Ίσως θα πρέπει η ΓΓΑ να κάνει κάτι με το δικό μας θέμα. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε δωρεάν στα παιχνίδια. Εγώ είμαι 37 χρόνια στον χώρο και δεν περιμένω τα χρήματα αυτά για να ζήσω, αλλά τι νομίζετε ότι είναι οι διαιτητές του χάντμπολ; Πλούσιοι που κάνουν το χόμπι τους; Είναι νεαρά παιδιά οι περισσότεροι με οικογένειες από τις οποίες παίρνουν αντί να προσφέρουν για να συμμετέχουν στα παιχνίδια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Το 2009 η ΟΧΕ έπαιρνε 3.000.000 επιχορήγηση, γιατί άφησε τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εκεί; Εμείς δεν τα βάζουμε με τον πρόεδρο της ΟΧΕ. Δεν θέλω να πάρω την θέση του κ. Χατζηιωάννου, απλά δηλώνουμε αδυναμία να συνεχίσουμε να προσφέρουμε δωρεάν. Δεν έχουμε πόλεμο με την ΟΧΕ, αλλά ο κ. Χατζηιωάννου είναι 15 χρόνια στην Ομοσπονδία και γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα έχουν γίνει. Ο καλός ο νοικοκύρης δεν χαλάει όλα τα λεφτά που έχει όταν χρωστάει δεδουλευμένα σε άλλους ανθρώπους. Εγώ θέλω να μην επιβαρυνθούν άλλο οι ζωές των διαιτητών. Τίποτα άλλο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. 

Τελευταία φορά πήγαμε και μιλήσαμε με την ΟΧΕ τον Σεπτέμβριο του 2012 και από τότε κάνουμε μόνο υπομονή. Για πόσο ακόμη; Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχουμε άλλο.»

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, το Δημοκρίτειο, η Ασπίδα και η Νίκη Ξάνθης θα μείνουν για μία ακόμη αγωνιστική μακριά από επίσημους αγώνες.